Η Cadillac τα βάζει με Mustang Mach-E GT και BMW iX

Με την Cadillac Lyriq Debut Edition να οδεύει για τις πρώτες παραδόσεις το καλοκαίρι, η πολυτελής φίρμα αποκάλυψε τα νέα σχέδιά της στο Instagram. Ετσι, πριν τελειώσει η χρονιά, ένα Lyriq με κίνηση σε όλους τους τροχούς θα μπει στην παραγωγή, «βγάζοντας» 500 ηλεκτρικούς ίππους. Επίδοση σαφώς ανώτερη σε σχέση με τους 340 ίππους που παράγονται από τον κινητήρα στην πισωκίνητη έκδοση Debut Edition και βάζει την Cadillac στην ίδια κατηγορία επιδόσεων με το Ford Mustang Mach-E GT 480 ίππων και το BMW iX xDrive50 των 516 ίππων.

Η Cadillac δεν ανέφερε «τιμή» ροπής για το crossover AWD, αλλά είπε ότι θα μπορεί να ρυμουλκήσει 1,5 τόνο. Σχετικά με την αυτονομία του αυτοκινήτου, η αμερικανική φίρμα έχει αναφερθεί έως τώρα μόνο στην πισωκίνητη έκδοση, η αυτονομία της οποίας αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Η τετρακίνητη έκδοση, ωστόσο, που υποτίθεται ότι θα έχει το ίδιο πακέτο Ultium με χωρητικότητα 100 κιλοβάτ, ίσως έχει λίγο μικρότερη αυτονομία. Με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης όμως, το Lyriq μπορεί να «φορτίσει» περίπου 120 χιλιόμετρα σε 10 λεπτά!

Τα βιβλία παραγγελιών για όσους ενδιαφέρονται ανοίγουν σε δύο εβδομάδες, στις 19 Μαΐου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει ότι έχει λάβει περισσότερες από 230.000 «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» για το Lyriq. Εάν η Cadillac καταφέρει να παραδώσει τις μισές από αυτές τις παραγγελίες, τότε οι πωλήσεις του Lyriq θα ισοδυναμούν με το συνολικό όγκο πωλήσεων τςη εταιρείας το περασμένο έτος στις ΗΠΑ. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως ακόμα και το 10% να παραδώσει, τότε συνολικά θα καταγράψει άνοδο 20% στις συνολικές πωλήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store