Νέο Citroen C3 Aircross με έως 7 θέσεις

Η Citroen μεγαλώνει και άλλο την γκάμα των SUV μοντέλων της σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή τη φορά με το νέο C3 Aircross, το οποίο όμως δεν αφορά την Ευρώπη, αλλά άλλες μεγάλες αγορές, όπως της Ινδίας και της Νοτίου Αμερικής, όπου και θα παράγεται αντίστοιχα (Βραζιλία για τη Ν Αμερική).

Το νέο C3 Aircross βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας CMP που χρησιμοποιείται και στο ευρωπαϊκό C3 Aircross, όπως και στο Citroen C3 που πωλείται στην Ινδία και τη Νότια Αμερική. Εξωτερικά διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το C3 Aircross που γνωρίζουμε, αφού μοιάζει περισσότερο στο C5 Aircross. Επίσης είναι και σημαντικά πιο μακρύ, αφού έχει μήκος 4,32 μ., έναντι 4,16 μ. το ευρωπαϊκό. Αυξημένη είναι και απόσταση από το έδαφος στα 200 χιλιοστά, έναντι 178 χλστ. το ευρωπαϊκό του αδελφάκι. Ο βασικός λόγος που μάκρυνε, είναι για να χωρέσει άλλους δύο επιβάτες, δηλαδή συνολικά επτά.

Το νέο C3 Aircross είναι αναμενόμενα και ιδιαίτερα ευρύχωρο. Το 5θέσιο μοντέλο προσφέρει έναν από τους καλύτερους χώρους για τα γόνατα για τους πίσω επιβάτες και έως και 482 λίτρα όγκου αποσκευών, ενώ το μοντέλο 7 θέσεων προσθέτει έξυπνη αρθρωτή διάταξη για πολλαπλές χρήσεις, με μια τρίτη σειρά δύο ανεξάρτητων καθισμάτων. Αυτά μπορούν να διπλωθούν ή να αφαιρεθούν μεμονωμένα όταν η οικογένεια χρειάζεται να ισορροπήσει τον χώρο για επιβάτες με χωρητικότητα έως και 511 λίτρων για αποσκευές. Αλλαγμένο είναι και το ταμπλό, όπου στις πιο ακριβές εκδόσεις υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και οθόνη infotainment 10 ιντσών.

Οι κινητήρες του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ωστόσο μη φαντάζεστε περίπλοκες τεχνολογίες με υβριδικά συστήματα ή αμιγώς ηλεκτρικά. Το πιθανότερο είναι να εξοπλίζεται με τους 1.2 PureTech των 110 ίππων, ίσως και με τους 82 ίππους που διαθέτουν τα «τοπικά» Citroen C3.

Get it on Google Play Download on the App Store