Dacia Spring Concept: Η ηλεκτρική εποχή της μάρκας!

Η νέα εποχή της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρική κι όλες οι εταιρείες πλέον το γνωρίζουν αυτό. Εξ ου και η νέα δημιουργία της Dacia, που μας συστήνει το νέο ηλεκτρικό και προσιτό μοντέλο της. Το όνομα αυτού Dacia Spring Electric, το οποίο είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το ολοκαίνουργιο Dacia Logan

Η Dacia πιστή στις αρχές της, να προσφέρει προσιτά αυτοκίνητα, (δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως διατηρεί ενεργό πελατολόγιο 6,5 εκατομμυρίων πελατών) δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, αξιοποιώντας την 10ετή εμπειρία της Renault στην ηλεκτρική κινητικότητα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση παραγωγής θα μας έρθει το 2021 και θα προσφερθεί σε επιλεγμένες αγορές. Θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες, με την αυτονομία του να ξεπερνάει τα 200 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο μέτρησης WLTP.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 hp 4×4

Η εμφάνιση του Dacia Spring Concept είναι αρκετά δυναμική, θυμίζοντας ελαφρώς το Renault City K-ZE, ελαφρώς διαφοροποιημένη βέβαια για το νέο μοντέλο. Το εμπρόσθιο τμήμα διατηρεί τους σχεδιαστικούς δεσμούς της μάρκας, είναι αρκετά εμφατικό, ξεχωρίζουν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα τύπου LED, αλλά και οι έντονοι χρωματισμοί με τους οποίους παρουσιάστηκε.

Διαβάστε επίσης: Dacia Sandero 1.0 TCe 100 LPG από 11.680 ευρώ

Γενικά, η εμφάνιση του πρωτότυπου ηλεκτρικού Dacia είναι αρκετά μοντέρνα, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το μήκος των μόλις 3,7 μέτρων μαρτυράει, ότι θα κινηθεί με άνεση τόσο εντός, όσο κι εκτός πόλης. Εικόνες από την καμπίνα επιβατών δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα από την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία «κλείνοντας» την παρουσίασή της ανέφερε: «Το Dacia Spring Electric ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αστικής κινητικότητας. Είναι ένα όχημα που προσφέρει στους κατόχους το πλήρες φάσμα των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως χαμηλό κόστος λειτουργίας, ευκολία οδήγησης, αθόρυβη λειτουργία, μηδενικές εκπομπές, απλή φόρτιση και εύκολη συντήρηση».

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe 90hp

Get it on Google Play Download on the App Store