Το πρώτο υβριδικό Dacia είναι γεγονός!

Στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (17-23 Οκτωβρίου), η Dacia θα παρατάξει όλη την υπάρχουσα γκάμα των μοντέλων της, καθώς και νέες παρουσίες, οι οποίες θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα προστεθεί υβριδικό μοντέλο και μάλιστα με Full Hybrid τεχνολογία, το Jogger Hybrid 140.

Πρόκειται για το γνωστό υβριδικό σύστημα που εφαρμόζεται σε μοντέλα της Renault, μεταξύ αυτών και στο Clio Hybrid E-Tech. Το σύνολο Hybrid 140 (στο Clio) συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.6 λτ. ισχύος 91 ίππων και 144 Nm ροπής και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Ένα μεγαλύτερο με απόδοση 49 ίππων και 205 Nm ροπής και ένα μικρότερο 20 ίππων και 50 Nm ροπής, το οποίο είναι υπεύθυνο για το συγχρονισμό των στροφών του κινητήρα µε το κιβώτιο και την εκκίνηση του θερμικού κινητήρα. Οι παραγγελίες για το υβριδικό Jogger θα ξεκινήσουν αρχές του 2023 και η εκκίνηση των πωλήσεων την άνοιξη του ίδιου έτους.

Παράλληλα, το πολύ δημοφιλές Duster με τις πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2010, θα κάνει την εμφάνισή του σε μια νέα έκδοση, τη Matt Edition. Το ειδικό αυτό μοντέλο θα διαθέτει αλλαγές στο στήσιμο των αναρτήσεών του, αξιοποιώντας έτσι περισσότερο τον ισχυρό και αποδοτικό κινητήρα 1.3 TCe 150 με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC. Πρόσθετα θα συνοδεύεται με καλύτερο εξοπλισμό και ένα αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος, προφανώς σε ματ απόχρωση.

Δυναμική θα είναι και η παρουσία του ιδιαίτερου πρωτότυπου Dacia Manifesto, που μοιάζει λες και φτιάχτηκε για ταινία δράσης ή επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί την τεχνοτροπία των beach buggies, χωρίς πόρτες – παράθυρα, παρμπρίζ και με ένα φως πορείας!

Get it on Google Play Download on the App Store