Μανιφέστο περιπέτειας το νέο Dacia Manifesto

H Dacia αποφάσισε να αφήσει τη βολή των Sandero και Duster, εξελίσσοντας και παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο που κανείς δεν θα περίμενε από το Ρουμάνο κατασκευαστή. Το Manifesto μοιάζει να έχει βγει από ταινία δράσης ή καταστροφής, ενσωματώνοντας πρωτόγνωρα για Dacia χαρακτηριστικά.

Το αυτοκίνητο ακολουθεί την τεχνοτροπία των beach buggies, απαρνούμενο πόρτες – παράθυρα, παρμπρίζ και το ένα φως πορείας! Μόνο η εμπρός αριστερά συστοιχία LED λειτουργεί ως κυρίως φωτιστικό σώμα (αφαιρούμενο για χρήση φακού), καθώς η ενιαία διάταξη που περιστοιχίζει το νέο σήμα της Dacia αποτελούν τα LED ημέρας. Οι μπάρες της οροφής είναι επίσης αφαιρούμενες, ενώ τα λίγα πάνελ αμαξώματος που διαθέτει το Manifesto κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα μεγάλα (αλλά στενά) αμιγώς χωμάτινα ελαστικά και η ανάλογη απόσταση από το έδαφος κάνουν ξεκάθαρες τις διαθέσεις του πρωτότυπου Dacia, που «διψάει» για βόλτες σε βουνά και αμμόλοφους.

Ελλείψει κρυστάλλων και θυρών, το εσωτερικό αποτελείται από αδιάβροχες και πλενόμενες επενδύσεις. Τα καθίσματα, για παράδειγμα, όχι μόνο είναι αδιάβροχα και αφαιρούμενα, αλλά μπορούν παράλληλα να χρησιμοποιηθούν ως υπνόσακοι! Οθόνη για το σύστημα πολυμέσων δεν υπάρχει, παρά μια υποδοχή στην κορυφή του ταμπλό που συνδέει το smartphone του οδηγού με το αυτοκίνητο, μετατρέποντας το κινητό σε infotainment. Οι «πατέντες» περιλαμβάνουν μέχρι αφαιρούμενη συστοιχία μπαταριών, παρέχοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης τους ως γεννήτρια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, παρά μόνο η ηλεκτρική φύση του αυτοκινήτου. Επίσης, όσο κι αν θα θέλαμε να δούμε είτε το Manifesto είτε κάτι παρόμοιο με σήμα της Dacia στους δρόμους, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στην παραγωγή. Αλλά λειτουργεί μια χαρά ως δήλωση χαρακτήρα από τη γαλλορουμανική εταιρία.

Get it on Google Play Download on the App Store