Νέο DS 9 με 5 μέτρα μήκος και έως 360 ίππους (+video)

Τη νέα ναυαρχίδα της αποκάλυψε η DS, το πολυτελές μεγάλο μοντέλο DS 9, με τις πληθωρικές διαστάσεις, την υψηλή πολυτέλεια, την κορυφαία τεχνολογία και τον ισχυρό υβριδικό κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή DS 3 Crossback 1.2 PureTech 155

Το δυναμικό και με χυτές γραμμές αμάξωμα του νέου DS 9, βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform 2) και διαθέτει το μακρύτερο μεταξόνιο (2,9 μ.) που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε σεντάν αμάξωμα. Το μήκος του φτάνει τα 4,93 μ. και το πλάτος τα 1,85 μ., ενώ παρά τους τρεις όγκους του παραπέμπει σε fastback, λόγω του έντονα κεκλιμένου τελειώματός του. Μάλιστα έχει και σχεδιαστικές επιρροές από το DS του 1955, όπως είναι τα φλας στο τελείωμα της οροφής.

Δείτε ακόμη: «Θεϊκή» και υπερσπάνια Citroen DS21 Décapotable

Στο εσωτερικό του DS 9 ο σχεδιασμός υιοθετεί στοιχεία από το DS 7 Crossback και χαρακτηρίζεται για τη φινέτσα, την υψηλή τεχνολογία και την απαράμιλλη πολυτέλεια. Ολόκληρος ο θάλαμος των επιβατών, από τα καθίσματα, το ταμπλό έως και η οροφή είναι επενδυμένα με δέρμα Nappa και Alcantara. Τα μπουτόν και τα διάφορα γραφικά στις ψηφιακές οθόνες έχουν το σχήμα του διαμαντιού, ακολουθώντας την αισθητική του λογότυπου της DS. Φυσικά, όλοι επιβάτες απολαμβάνουν μεγάλες ανέσεις σε επίπεδο χώρων και εξοπλισμού.

Δείτε ακόμη: Τι «κρύβει» το DS 3 Crossback; (video)

Για ακόμα πιο «ατσαλάκωτες» μετακινήσεις φροντίζει η ανάρτηση DS Active Scan Suspension. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της, μια κάμερα σαρώνει το δρόμο και αισθητήρες επιπέδου, επιταχυνσιόμετρα και αισθητήρες κίνησης καταγράφουν κάθε κίνηση. Έτσι το σύστημα προετοιμάζει την απόσβεση κάθε τροχού για την κατάσταση του οδοστρώματος, προκειμένου να βελτιώσει την άνεση και την ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή DS 7 Crossback 1.5 BlueHDi 130 PS

Μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται στο DS 9, όπως είναι το DS Drive Assist με την ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, το ημιαυτόνομο παρκάρισμα, η κάμερα νυχτερινής ενόρασης, τα ενεργά LED φώτα κ.α.

Αρχικά το DS 9 θα προσφέρεται με ένα νέο E-TENSE plug-in hybrid μηχανικό σύνολο με κινητήρα βενζίνης PureTech και ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής ισχύος 225 ίππων. Με μόνο την ηλεκτρική ενέργεια που θα αντλεί από μια μπαταρία 11,9 kWh, θα μπορεί να διανύει μεταξύ 40-50 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ισχύ 110 ίππων και 320 Nm ροπής. Χρησιμοποιείται για ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα και για να ενισχύει την επιτάχυνση σε κάθε ταχύτητα. Η γκάμα θα συμπληρωθεί αργότερα από δύο ακόμα μηχανικά σύνολα E-TENSE, το πρώτο με 250 ίππους και κίνηση εμπρός και το δεύτερο με 360 ίππους και 4κίνηση. Επίσης θα υπάρξει και έκδοση PureTech 225hp χωρίς υβριδικό σύστημα. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C5 Aircross 1.6 PureTech 180 ΕΑΤ8

Παρακολουθείστε και το βίντεο με το DS 9:

Get it on Google Play Download on the App Store