Νέο και πιο ήπιο DS 7 Crossback E-Tense 225

Η DS Automobiles διευρύνει περισσότερο την γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μετά το DS 3 Crossback E-Tense (100% ηλεκτρικό) και το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (300 ίππων), με την παρουσίαση του νέου DS 7 Crossback E-Tense 225.

Δείτε ακόμα: DS 3 Crossback 1.5 BlueHDi Vs ΜΙΝΙ Countryman One D

Το τελευταίο, διαθέτει υβριδικό σύστημα με πρίζα (plug-in hybrid) αποτελούμενο από ένα κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech ισχύος 180 ίππων και 300 Nm ροπής και από ένα ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων τοποθετημένο κατ ‘ευθείαν στο αυτόματο κιβώτιο των οκτώ ταχυτήτων. Η εκκίνηση γίνεται με τον ηλεκτροκινητήρα και σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, ενώ ο οδηγός είναι σε θέση να επιλέξει το hybrid mode που  βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας ή στο sport mode για να έχει όλη τη διαθέσιμη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων και 360 Nm ροπής.

Η μπαταρία 13,2kWh, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, προσφέρει αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα (πρότυπο WLTP) σε ηλεκτρική λειτουργία. Οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 31 και 36 γρ./χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 1,6 λτ./100 χλμ. (WLTP). Σε υψηλή ταχύτητα, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 6,1 και 6,5 λτ./ 100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Πάει με 3 ρόδες το Citroen DS; (+video)

Η μπαταρία φορτίζεται κατά την οδήγηση χάρη σε ένα σύστημα που προέρχεται από την εμπειρία που απέκτησε η DS στη Formula E. Ένα αποθεματικό λειτουργίας επιτρέπει στην μπαταρία να συνεχίσει να τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, εάν απαιτείται. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται επίσης για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το DS 7 Crossback E-Tense 225 παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα προκειμένου να αυξήσει την εμβέλειά του. Μια άλλη λειτουργία, που ονομάζεται «E-SAVE», επιτρέπει να διατηρεί αρκετή ενέργεια για 100% ηλεκτρική οδήγηση στα τελευταία 10 ή 20 χιλιόμετρα ενός ταξιδιού ή να έχει μια μπαταρία πλήρως φορτισμένη.

Δείτε ακόμα: Τι το μοναδικό έχουν τα φώτα του DS 3 Crossback;

Όπως και με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα DS Automobiles, έτσι και το DS 7 Crossback E-Tense 225 προσφέρεται με δύο καλώδια φόρτισης (κανονική λειτουργία για φόρτιση σε τυπική πρίζα και 7,4kW λειτουργία για φόρτιση της μπαταρίας από 0 έως 100% σε μόλις 1 ώρα 45 σε ένα wallbox). Όλα αυτά μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας εφαρμογής ή στην οθόνη 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Είναι επίσης δυνατό να προγραμματιστεί η εκκίνηση ή η προθέρμανση από απόσταση.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid

Get it on Google Play Download on the App Store