Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DBX

Έπειτα από μήνες εξέλιξης και συνεχούς προλογίσματος του πρώτου SUV της Aston Martin στην ιστορία των 106 χρόνων της, η νέα DBX μας παρουσιάστηκε με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε ένα μοντέλο της βρετανικής μάρκας.

Η Aston Martin κατά καιρούς δημοσίευε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πολυτελούς SUV της, όπως για παράδειγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο που μας είχε αποκαλύψει μερικά στοιχεία του κινητήρα της.

Δείτε ακόμα: Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Έτσι λοιπόν το μυώδες SUV θα κινείται από το γνωστό μοτέρ της Mercedes-AMG, τον 8κύλινδρο twin-turbo κινητήρα ο οποίος αποδίδει 550 ίππους, καθώς και 700 Nm ροπής και είναι ο ίδιος που κινεί την Vantage, αλλά και την DB11. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του τώρα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ έρχονται σε 4,5 δλ., με την επιτάχυνση να είναι συνεχόμενη μέχρι και την τελική ταχύτητα των 291 χλμ./ώρα. Αυτή η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, υπάρχει ένα ενεργό κεντρικό διαφορικό, ενώ πίσω ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, φυσικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενο. Στον τομέα της εμφάνισης τώρα κι όπως διαπιστώνεται κι από τις επίσημες φωτογραφίες, η DBX ξεχωρίζει με τον κομψό και συνάμα δυναμικό παρουσιαστικό της.

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο Cabriolet της Aston Martin

Το εμπρόσθιο τμήμα της Aston Martin DBX δηλώνει απερίφραστα την καταγωγή της, με την μεγάλη κι εμφατική μάσκα, αλλά και τα οβάλ φωτιστικά σώματα. Στο κατώτερο σημείο του εμπρός προφυλακτήρα υπάρχει το απαραίτητο αεροδυναμικό spoiler, στον πίσω έχει τοποθετηθεί ένας διαχύτης, ενώ στα πλαϊνά του SUV της Aston Martin, υπάρχουν αιχμηρά μαρσπιέ. Τέλος, στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την Vantage, με τα φωτιστικά σώματα να ενώνονται με μια Led γραμμή από άκρη, σε άκρη! Το εσωτερικό βρίθει πολυτέλειας, ακολουθώντας την λογική των σύγχρονων Aston Martin με μια περίπου οβάλ κεντρική κονσόλα και τον επιλογέα κίνησης χαμηλότερα, ενώ το δέρμα δίνει βροντερό παρόν! Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας υπάρχει μια οθόνη στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, διάστασης 10,25 ιντσών. Σύμφωνα με την βρετανική μάρκα, κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να φέρει το εσωτερικό στα μέτρα του, μιας και οι δυνατότητες παραμετροποίησης που διαθέτει η μάρκα είναι τεράστιες.

Η νέα Aston Martin DBX θα παραδοθεί στους πρώτους έχοντες ιδιοκτήτες της, στα μέσα της επόμενης χρονιάς, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 184.000 ευρώ (£ 158.000), τιμή που περιλαμβάνει και τρία χρόνια δωρεάν service!

Get it on Google Play Download on the App Store