Νέα Ferrari 812 Competizione με 830 ατμοσφαιρικά άλογα (+video)

Λίγες μέρες μετά την πρώτη εμφάνιση της κορυφαίας και πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της 812 Superfast, η Ferrari την παρουσιάζει σε όλο της το μεγαλείο.

Η Competizione, μαζί με την κάμπριο Competizione A, αποτελεί μια ωδή στην ατμόσφαιρα. Σίγουρα, η εμφάνιση επίσης κόβει την ανάσα. Ο εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα και splitter, ενώ υπάρχουν και μορφοποιητές αέρα για τη βέλτιστη ροή του στα φρένα και το πάτωμα. Οι πλαϊνές ποδιές είναι φαρδύτερες, ενώ πίσω συναντάμε τις μεγαλύτερες αλλαγές. Ο προφυλακτήρας είναι εντελώς νέος και φιλοξενεί δυο μεγάλες αεραγωγούς, συν άλλους δυο μικρότερους στο προφίλ – όλοι για την αύξηση της κάθετης δύναμης και την ψύξη των μηχανικών μερών (κιβώτιο, διαφορικό). Ο διαχύτης είναι αγωνιστικού τύπου και έχει ακροβολίσει τις απολήξεις της εξάτμισης, προκειμένου να μην αλλοιώνεται η ροή του αέρα. Στο ίδιο μοτίβο και το κάλυμμα στη θέση του πίσω παρμπρίζ, που αποτελείται από αλουμίνιο και ανθρακόνημα.

Η ουσία της 812 Competizione, κρύβεται κάτω από το καπό. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.496 κ.εκ. αποδίδει πλέον 830 ίππους, από 800 της απλής Superfast, όμως τα συνταρακτικά νέα αφορούν το όριο περιστροφής. Ο κόφτης επεμβαίνει 1.000 σ.α.λ. αργότερα, αφήνοντας τον κινητήρα να ουρλιάζει στις 9.500 σ.α.λ.! Με αυτές τις δυο επιδόσεις η Competizione γίνεται τόσο η ισχυρότερη, όσο και η πιο πολύστροφη ατμοσφαιρική Ferrari παραγωγής όλων των εποχών (η LaFerrari ήταν υβριδική). Η ισχύς αποδίδεται στις 9.250 σ.α.λ. και πλαισιώνεται από 692 Nm ροπής, με τη σχέση συμπίεσης να φτάνει στο 13,5:1.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 38 κιλά, σταματώντας τη ζυγαριά στα 1.487 και προσδίδοντας αναλογία 1,79 κιλών ανά ίππο (από 1,9 της Superfast). Οι Ιταλοί έχουν αναβαθμίσει το λογισμικό του 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, ώστε να αλλάζει ταχύτερα τις σχέσεις κατά 5%. Σε συνδυασμό με τα ειδικά εξελιγμένα Michelin Pilot Sport Cup 2 R, διαστάσεων 275/35 εμπρός και 315/35 πίσω, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται πλέον σε 2,85 δλ. , τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store