«Φωτιά» οι πωλήσεις της Mustang ολόκληρη δεκαετία!

H Ford Mustang είναι με διαφορά και διαχρονικά το πιο καλοπουλημένο sportscar στον κόσμο, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία ταξινομήσεων της S&P Mobility. Το εμβληματικό pony car βρίσκεται στην κορυφή των συνολικών παγκοσμίων πωλήσεων για την τελευταία δεκαετία, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει κάθε ανταγωνιστή στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

«Είμαστε υπερήφανοι για ολόκληρη την οικογένεια Mustang, για ό,τι αντιπροσωπεύει στη Ford και ιδιαίτερα για τους παθιασμένους ιδιοκτήτες και οπαδούς της Mustang», δήλωσε ο Dave Bozeman, αντιπρόεδρος του τμήματος Enthusiast Vehicles της Ford Blue και του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της Ford. «Η δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε την παγκόσμια κοινότητα της Mustang, από την Ατλάντα μέχρι την Αδελαΐδα και πέρα από αυτήν, είναι αυτή που χάρισε στη Mustang την τιμή να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο την τελευταία δεκαετία».

Σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της Ford, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ζήτηση της Mustang, σε ποσοστό 78% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Άλλες αγορές όπου καταγράφηκε ανοδική τάση στις πωλήσεις της Mustang το 2022 είναι η Γερμανία (+17,0%), η Μεγάλη Βρετανία (+14,4%), η Ελβετία (+14,9%) και η Μέση Ανατολή, αντίστοιχα με αύξηση +7,4%. Κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να πωλείται η ολοκαίνουργια 7η γενιά, που θα ξεκινήσει την καριέρα της το καλοκαίρι στη Βόρειο Αμερική, αλλά και σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον πλανήτη.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η εμπορική πορεία και της SUV Mustang, που παράλληλα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Η Mustang Mach-E κατάφερε να πιάσει το ορόσημο των 150.000 ταξινομήσεων μέσα σε μόλις δυο χρόνια παραγωγής, καταδεικνύοντας το τεράστιο «ρεύμα» που διατηρεί στο αγοραστικό κοινό. Όπως στην περίπτωση της κανονικής ‘Stang, οι καταναλωτικές επιδόσεις της Mach-E αναμένεται να κινηθούν μόνο ανοδικά στα επόμενα χρόνια. Ήδη είναι διαθέσιμη σε 39 χώρες, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει σε Ταϊβάν και Αυστραλία, ενώ έπεται συνέχεια καθώς η Ford την παραγωγή EV σε ρυθμό 600.000 μονάδων ετησίως μέχρι τα τέλη του 2023 και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2026.

Get it on Google Play Download on the App Store