Ίπταται με 418 ίππους το νέο Ford Bronco Raptor

Οι «φανς» του Ford Bronco έχουν καλά νέα, καθώς ο CEO της εταιρείας, Jim Farley, αποκάλυψε ότι το πολυαναμενόμενο μοντέλο στην έκδοση Raptor, είναι πιο ισχυρό από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε προβλέψει ότι ο twin-turbo 3.0 λίτρων EcoBoost V6 του SUV θα απέδιδε περισσότερους από 400 ίππους. Τώρα είναι και επίσημο: η ισχύς του αμερικάνικου τετρακίνητου φτάνει τους 418 ίππους και 596 Nm ροπής.

Tο Bronco φτάνει στις εκθέσεις στη στάνταρ έκδοση με έναν τετρακύλινδρο EcoBoost 2,3 λίτρων βενζίνης που αποδίδει 300 ίππους και 440 Nm ροπής. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν όμως να… ανέβουν στο μοντέλο με τον EcoBoost V6 2.7 λτ., ο οποίος αποδίδει 330 ίππους και 562 Nm ροπής, αλλά και σε εκείνο με τον 3,0 λίτρων, που τελικά «βάζει» κάτω από το καπό 88 επιπλέον ίππους και 33 Nm ροπής περισσότερη, έναντι του 2.7 λίτρων.

To τετράθυρο Raptor, πάντως, δεν έχει να επιδείξει μόνο την άφθονη ισχύ του. Είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο, ώστε να προσελκύει τους λάτρεις των σκληροπυρηνικών εκτός δρόμου μοντέλων και διαδρομών, καθώς εφοδιάζεται με ενισχυμένο σασί, νέους άξονες και πλήρως αναβαθμισμένη ανάρτηση. Χρησιμοποιεί επίσης ελαστικά παντός εδάφους BFGoodrich KO2 σε 17άρηδες τροχούς και έχει απόσταση από το έδαφος 33 ολόκληρους πόντους.

Οι προσθήκες στο αμάξωμα και τα φαρδύτερα μετατρόχια έχουν αυξήσει το πλάτος κατά 25 εκατοστά, φτάνοντας πλέον τα 2.177 χλστ.! Το μήκος έχει πάρει 40 χλστ. λόγω των νέων προφυλακτήρων, εκτεινόμενο στα 4.851 χλστ., το μεταξόνιο παραμένει στα 2.949 χλστ. και το ύψος αγγίζει πια τα 2 μέτρα (1.980 χλστ.), παρουσιάζοντας +128 χλστ. μεγαλύτερο παράστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store