Ford Bronco περιμένουν μικροτσίπ για παραγωγή

Ολάκερη η αυτοκινητοβιομηχανία κρατείται όμηρος της έλλειψης ημιαγωγών. Τα περισσότερα μοντέλα μαστίζονται από καθυστερήσεις στην παραγωγή, που οδηγούν σε περαιτέρω αργοπορία στις παραδόσεις. Η εικόνα χιλιάδων Ford Bronco να περιμένουν καρτερικά τα φορτία με τα μικροτσίπ έξω από το εργοστάσιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραγωγή τους, τα λέει όλα.

Το Bronco ούτως ή άλλως αντιμετώπισε προβλήματα σε κάθε στάδιο, μέχρι την παρουσίασή του. Η πανδημία χάλασε το μεγάλο ντεμπούτο του, που ήταν προγραμματισμένο για το 2020, μεταθέτοντάς το για μια χρονιά αργότερα. Το SUV της Ford δεν βρήκε την ησυχία του ούτε όταν ξεκίνησε η παραγωγή, καθώς έπεσε πάνω στην έλλειψη μικροτσίπ (που εν πολλοίς απορρέει από το κοσμογονικό έτος 2020). Ο χώρος παραμονής, στη μονάδα του Μίσιγκαν, ασφυκτιά από εκατοντάδες (μπορεί και χιλιάδες) Bronco, που παραμένουν σταθμευμένα και καλυμμένα από χιόνι εν αναμονή ημιαγωγών.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του «Μπλε Οβάλ» το αισιόδοξο σενάριο θέλει τα Bronco να επιστρέφουν στη γραμμή παραγωγής, ώστε να ολοκληρωθούν και να δρομολογηθούν προς παράδοση, εντός του προσεχούς τριμήνου. Όπως έχουμε δει σε παρόμοιες περιπτώσεις, όμως, κάθε χρονοδιάγραμμα πλέον συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό «σχετικό».

Η Ford, πάντως, δεν πτοείται. Πριν ένα μήνα επέκτεινε την γκάμα του νέου Bronco, με την προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης Raptor, ενώ πριν λίγες ημέρες παρουσίασε το ακόμα πιο off road προσανατολισμών Everglades. Η έλλειψη ημιαγωγών βάζει μεν εμπόδια, αλλά οι Αμερικανοί έχουν μεγάλα σχέδια για το μοντέλο τους.

Get it on Google Play Download on the App Store