Βελτιωμένο Ford Bronco «κατεβάζει» το βουνό (+video)

Η αναβίωση του Ford Bronco είναι ένα από τα ικανότερα αυτοκίνητα εκτός δρόμου, δίχως καν τη μεσολάβηση βελτιωτή. Η Roush Performance δεν γινόταν να αντισταθεί, ενισχύοντας περαιτέρω τις «σκαπτικές» δυνατότητες του σκληροτράχηλου εκπροσώπου από το «Μπλε Οβάλ».

Ο περίφημος tuner των Ford παρουσίασε το Bronco R, που διαθέτει μια σειρά από αισθητικές και μηχανικές αναβαθμίσεις. Στο πρώτο σκέλος αναλαμβάνουν τα αυτοκόλλητα και σήματα της Roush, τα διαφορετικά πλαίσια πινακίδων, το κάλυμμα του κοτσαδόρου και οι νέες ζάντες, που σύμφωνα με τους Αμερικανούς είναι ειδικά εξελιγμένες ώστε να φιλοξενούν τα περισσότερα είδη χωμάτινων ελαστικών.

Στο εσωτερικό συναντάμε αδιαβροχοποιημένο πάτωμα και διάφορες λύσεις (όπως γάντζους, διχτυάκια κλπ) που ενισχύουν τη συγκράτηση αντικειμένων, στις δύσκολες εκτός δρόμου αναπηδήσεις. Μια θήκη προσφέρει πλήρες κιτ (γάντια, φακό, ιμάντες, περισσότερους γάντζους), κατάλληλο για πάσης φύσεως εργασίες που μπορεί να χρειαστούν στην ερημιά, όπως ας πούμε το ξεκόλλημα του αυτοκινήτου από κάποιο δύσκολο σημείο.

Βέβαια, για να κολλήσει το Bronco θα χρειαστεί είτε πραγματικά κακοτράχαλη κροκάλα, είτε εντελώς λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς οδηγού. Η Roush τοποθετεί νέο φίλτρο και εξάτμιση, κατάλληλα σχεδιασμένα για εκτός δρόμου χρήση και ειδικά προστατευμένα από χτυπήματα ή εισροή υδάτων, διευρύνοντας στο μέγιστο το πεδίο δράσης του «σκληρού» Ford. Αλλαγές δεν αναφέρονται στην ισχύ των δυο διαθέσιμων μοτέρ, οπότε υποθέτουμε πως ο τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost παραμένει στα 270 άλογα και τα 420 Nm ροπής, με τον 2.7 V6 EcoBoost σταθερά στους 310 ίππους και τα 542 Nm.

To κιτ R τιμολογείται στις 6.750 δολάρια (5.980 ευρώ) και συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση ή 36.00ο μίλια (58.000 χλμ.).

Get it on Google Play Download on the App Store