Νέο Ford Fiesta ST 1.5 λτ. EcoBoost 200 PS (+video)

Η Ford ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις σπορ τεχνολογίες και τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Ford Fiesta ST, το οποίο -σύμφωνα με τη μάρκα- είναι το πιο fun-to-drive από ποτέ άλλοτε.

Καταρχήν, την κίνηση του αναλαμβάνει το ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο 1.5 λτ. EcoBoost, ισχύος 200 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 290 Nm μεταξύ 1.600 – 4.000 σ.α.λ., το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα. Ο εν λόγω κινητήρας είναι 3κύλινδρος turbo άμεσου ψεκασμού με διπλό ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων και με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου για βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 κατά 11% σε σχέση με το προγενέστερο Fiesta ST200 (διαβάστε τη δοκιμή). Παράλληλα, για πιο σπορ ήχο διαθέτει και τεχνολογία ενεργών βαλβίδων εξάτμισης.

Δείτε ακόμη: Ford Fiesta με 2,99% επιτόκιο και 8ετή εγγύηση

Για πρώτη φορά το νέο Fiesta ST διαθέτει και Drive Modes που επιλέγονται με το πάτημα ενός μπουτόν και περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις Normal, Sport και Track. Ανάλογα το Drive Mode γίνονται ρυθμίσεις στον κινητήρα, στο τιμόνι και στα συστήματα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς.

Το νέο Fiesta ST θα προσφέρεται για πρώτη φορά προαιρετικά με το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά και έλεγχο του αυτοκινήτου στις στροφές. Μια καινούργια πατέντα της Ford είναι τα νέα ειδικά μη ομοιόμορφα ψυχρής διαμόρφωσης ελατήρια στον πίσω ημιάκαμπτο άξονα. Επιπλέον, στις αναρτήσεις έχουν τοποθετηθεί αμορτισέρ Tenneco διπλού σωλήνα εμπρός και μονού πίσω με τεχνολογία βαλβίδων RC1, ενώ ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας έχει την υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Ford Performance.

Νέο στοιχείο στο καινούργιο Ford Fiesta ST είναι και το προαιρετικό σύστημα Launch control για μέγιστη επιτάχυνση κατά την εκκίνηση. Τέλος, για το φρενάρισμα φροντίζουν οι αεριζόμενοι δίσκοι των 278 χλστ. εμπρός και οι απλοί δίσκοι των 253 χλστ. πίσω, ενώ οι στάνταρ ζάντες είναι 17 ιντσών και προαιρετικά 18 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Ford EcoSport: Το φθηνότερο μικρό ντίζελ SUV

Get it on Google Play Download on the App Store