Νέο Ford Ranger Raptor με άρωμα «Φαρ Ουέστ» (+video)

Η Ford παρουσίασε μια ειδική έκδοση του κορυφαίου Ranger, που σκοπό έχει να φέρει την Άγρια Δύση στην κατηγορία των pick up και να κερδίσει όλες τις μονομαχίες.

Το Raptor Special Edition ξεχωρίζει χάρις στις μαύρες λωρίδες με τα κόκκινα πλαίσια, που διατρέχουν το αμάξωμα κατά μήκος καπό-καρότσας, αλλά και στο πλάι (τις ίδιες που συναντάμε και στο Stormtrak). Το χαμηλότερο μέρος των θυρών και το τμήμα πάνω από τα πίσω φτερά, φέρει τα αγωνιστικά stripes που οδηγούν το βλέμμα στο «Raptor». Οι γάντζοι στον εμπρός προφυλακτήρα είναι πλέον σε κόκκινο χρώμα, ενώ μάσκα-προφυλακτήρες-προσθήκες θόλων και χερούλια βάφονται σε μαύρη ματ απόχρωση.

Στο εσωτερικό, ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου συνεχίζεται σε καθίσματα, τιμόνι, ταμπλό, πόρτες και πίνακα οργάνων, μέσω των ραφών και των δερμάτινων επενδύσεων. Ειδικά για το καντράν, το φινίρισμα είναι σε μια αποκλειστική γκρίζα απόχρωση, που θυμίζει το χρώμα της ασφάλτου στις πίστες.

Στα μηχανικά μέρη, η κατάσταση βαίνει αμετάβλητη. Ο 2.0 BiTurbo EcoBlue ντίζελ εξακολουθεί να παράγει 213 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και 500 Nm στις 1.750-2.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους τέσσερις τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 10 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 175 χλμ./ώρα, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό συγκαταλέγονται -μεταξύ άλλων- το ενισχυμένο σασί, οι αναρτήσεις της FOX Racing με  σύστημα Position Sensitive Damping και το εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης Terrain Management, που προσφέρει στον οδηγό 6 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock και Baja).

Get it on Google Play Download on the App Store