Νέο Ford Transit Custom Sport 2.0 λτ. ντίζελ 185 PS

Η Ford παρουσίασε τις σπορ εκδόσεις των van μοντέλων της οικογένειας Transit, για όσους επαγγελματίες θέλουν να κάνουν πιο γρήγορα τις μεταφορές των εμπορευμάτων τους και να νιώθουν πιο ευχάριστα όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι τους.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το νέο Transit Custom Sport, το οποίο εφοδιάζεται με τον 2.0 λτ. EcoBlue κινητήρα πετρελαίου, απόδοσης 185 ίππων και με ροπή που φτάνει τα 415 Nm. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το αυτόματο 6άρι SelectShift, με εκπομπές CO2 από 151 γρ./χλμ. και κατανάλωση από 6,9 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμη: Ανάκληση μοντέλων Ford EcoBoost στην Ελλάδα

Εξωτερικά το Transit Custom Sport ξεχωρίζει από τις λωρίδες στο καπό και στον προφυλακτήρα, τις ποδιές στα μαρσπιέ, τις προσθήκες στους θόλους των τροχών, τους βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος προφυλακτήρες, καθρέπτες και τις χειρολαβές των θυρών, καθώς και τις ζάντες αλουμινίου των 17 ή 18 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν ημιδερμάτινες επενδύσεις σε όλα τα καθίσματα.

Οι πελάτες του Transit Custom Sport μπορούν να επιλέξουν διάφορα αμαξώματα, όπως είναι van, kombi, double-cab, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Επιπλέον, έχουν γίνει αλλαγές στο στήσιμο των αναρτήσεων και στη ρύθμιση του τιμονιού για πιο ευχάριστη αίσθηση.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται -εκτός άλλων- το FordPass Connect, το οποίο μετατρέπει το Transit Custom Sport σε ένα WiFi hotspot για έως 10 συσκευές. Τα επίπεδα ασφαλείας αυξάνουν τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης του διαθέτει, όπως είναι τα Active Park Assist, Adaptive Cruise Control, Lane-Keeping Aid και Blind Spot Information.

Δείτε ακόμη: Η τιμή του Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα

Σπορτίφ στοιχεία διαθέτει και το Ford Transit Connect Sport, όπως είναι οι λωρίδες στο καπό και στον προφυλακτήρα, τα σπόιλερ, οι ζάντες αλουμινίου και τα ημιδερμάτινα εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται διζωνικός κλιματισμός, cruise control και σύστημα πολυμέσων. Την κίνησή του αναλαμβάνει ο 1.5 λτ. EcoBlue diesel των 120 ίππων, σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με εκπομπές  CO2 από 130 γρ./χλμ. και κατανάλωση από 5,0 λτ./100 χλμ.

Ανάλογα χαρακτηριστικά διαθέτει σε εμφάνιση και εξοπλισμό το Ford Transit Courier Sport, το οποίο εφοδιάζεται με τον ντίζελ 1.5 λτ. TDCi 100 PS (εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. και κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ.) και τον 1.0 λτ. EcoBoost 100 PS (CO2 126 γρ./χλμ. και κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ.).

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Ford EcoSport 1.5 λτ. EcoBlue 125 PS AWD

Get it on Google Play Download on the App Store