Νέο και ακόμα πιο μπρουτάλ Ford Ranger Raptor X

Το κορυφαίο pick-up της Ford εκτός Αμερικής είναι, φυσικά, το Ranger Raptor.  Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε «έσπασε ταμεία», συνεισφέροντας καθοριστικά στην κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη στην κατηγορία, καταγράφοντας μερίδιο άνω του 30%.

Βέβαια, το Ranger Raptor αγαπήθηκε ολούθε. Στην Αυστραλία, που αγαπά ιδιαίτερα τα pick up, είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Προκειμένου να ωθήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις, η τοπική Ford παρουσίασε την ειδική έκδοση X. Εμφανισιακά, θυμίζει φουσκωμένη εκδοχή του Ranger Tremor, που αποτελεί το Ranger Raptor των Η.Π.Α. Οι λωρίδες στο καπό, οι κόκκινοι γάντζοι στον εμπρός προφυλακτήρα, οι μαύρες ζάντες, τα ελαστικά της BG Goodrich και οι μεγαλύτερες μπάρες στην καρότσα συνιστούν το οπτικό πακέτο που διαχωρίζει το X, από το απλό Raptor.

Στο εσωτερικό συναντάμε την ίδια ακριβώς εικόνα, με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε κόκκινες ραφές για καθίσματα, τιμόνι, λεβιέ και επενδύσεις θυρών.

Καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη, όπερ εστί πως την κίνηση αναλαμβάνει ο 2.0 EcoBlue ντίζελ των 213 ίππων και 500 Nm ροπής, σε συνεργασία με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift. Στο στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ενισχυμένο σασί, οι αναρτήσεις της FOX Racing με  σύστημα Position Sensitive Damping και το εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης Terrain Management, που προσφέρει στον οδηγό 6 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock και Baja).

Get it on Google Play Download on the App Store