Σκληροτράχηλα νέα Ford Transit/Tourneo Trail και Active

Η Ford αποκάλυψε τις νέες, σκληροτράχηλες εκδόσεις παντός εδάφους Trail και Active για τη γκάμα των μοντέλων Transit και Tourneo, οι οποίες διατίθενται ήδη για παραγγελία και θα είναι έτοιμες για παράδοση μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: Ford Transit & Tourneo Custom plug – in hybrid: Για οικολόγους επαγγελματίες!

Οι νέες εκδόσεις Active των Transit Custom και Tourneo Custom υποστηρίζουν τον δραστήριο τρόπο ζωής ιδιωτών και επαγγελματιών με πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις στο αμάξωμα και ένα προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για κορυφαία ελκτική πρόσφυση σε χαλαρά, ολισθηρά και μαλακά εδάφη. Το εξωτερικό στιλ είναι εμπνευσμένο από τα SUV, φέροντας προστατευτικές επενδύσεις μαύρου χρώματος γύρω από τον εμπρός προφυλακτήρα και το κατώτατο σημείο του πίσω, καθώς και στα πλαϊνά του αμαξώματος. Το λογότυπο Ford αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη ματ μαύρη μάσκα, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών και τα λογότυπα Trail στις εμπρός πόρτες. Για πρόσθετη ευελιξία, το Transit Custom μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ράγες οροφής και σκαλοπάτι εισόδου που εγκαθίσταται στα μαρσπιέ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford Fiesta Active 1.5 TDCi 120 PS

Οι εκδόσεις Active έχουν 17άρες ζάντες και τα ανάλογα σήματα, με την  διαφορετική μάσκα να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά.

Τα μπροστοκίνητα Transit Trail και Transit Custom Trail εφοδιάζονται στάνταρ με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) της Quaife, ενώ το Transit Trail είναι διαθέσιμο με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive για ακόμα καλύτερη διέλευση του αυτοκινήτου σε απαιτητικά εδάφη και καιρικές συνθήκες. Η λειτουργία του συστήματος Electronic Stability Control έχει αναθεωρηθεί με στόχο την καλύτερη συνεργασία του με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί και σε γρήγορα Ford, όπως τα μπροστοκίνητα Focus RS, το προηγούμενο Fiesta ST και το Focus ST.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford Puma 1.0 λτ. EcoBoost 155 PS mHEV

Την κίνηση των περιπετειωδών Transit αναλαμβάνει ο 2.0λιτρος ντίζελ EcoBlue, σε αποδόσεις 130, 170 και 185 ίππων, συνδυαζόμενος με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Η μέση τιμή της κατανάλωσης είναι 8 λίτρα/100 χλμ. για το Transit Trail, 7 για το Custom Trail, 7,1 για το Custom Active και 7,7 για το Tourneo Active (κατά WLTP). Οι εκπομπές ρύπων αντίστοιχα 213, 183, 186 και 203 γρ.CO2/χλμ. (πάντα κατά WLTP).

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store