«Βασιλικό» το νέο Ford Explorer King Ranch

Το Explorer είναι διαχρονικά το πιο επιτυχημένο SUV της Ford και αισίως μετράει 6 γενιές. Η σημερινή βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, είναι ολιστικά αναβαθμισμένη και προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων και κινητήρων, που ξεκινούν από τα 300 και φτάνουν στα 400 άλογα του ST.

Τελευταία προσθήκη είναι το King Ranch, που όπως υποδηλώνει το όνομα, προσφέρει «βασιλικές» ανέσεις. Εμφανισιακά ξεχωρίζει χάρις στη διαφορετική μάσκα, με φινίρισμα Stone Gray, τις νέες 20άρες ζάντες αλουμινίου, τα σήματα, τη χρωμιωμένη λωρίδα στο μέσο της 5ης πόρτας και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Πέραν αυτών, δεν απέχει ιδιαίτερα από τα απλά Explorer. Εξάλλου, η ουσία των εκδόσεων King Ranch (από το F-150 SuperCrew του 2001 ξεκίνησε η παράδοση) βρίσκεται στην καμπίνα των επιβατών.

Εκεί όπου συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα, τιμόνι, λεβιέ, υποβραχιόνιο, πόρτες και ταμπλό (πρακτικά παντού, δηλαδή) και ενθέσεις πραγματικού ξύλου σε ταμπλό και τιμόνι. Το προαιρετικό Premium Technology Package προσθέτει λειτουργία μασάζ στα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,1 ιντσών, την οθόνη αφής των 12,4 ιντσών και ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, με 14 ηχεία και subwoofer.

Την κίνηση του King Ranch αναλαμβάνει το κορυφαίο μηχανικό σύνολο των απλών Explorer, που αποτελείται από τον 3.0 V6 twinturbo EcoBoost, απόδοσης 365 ίππων και 515 Nm ροπής. Συνδυάζεται αποκλειστικά με το 10άρι αυτόματο κιβώτιο SpeedShift και διατίθεται τόσο σε πισωκίνητη, όσο και τετρακίνητη μορφή. Η διάθεση στις Η.Π.Α. αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη, με τιμή εκκίνησης τις  τις 52.350 δολάρια (43.033 ευρώ) για το πισωκίνητο και τις 54.350 δολάρια (44.677 ευρώ) για το τετρακίνητο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Explorer AWD King Ranch είναι ακριβότερο ακόμα και από το κορυφαίο ST, των 400 ίππων και 563 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store