Αποκαλυπτήρια για το νέο Ford Explorer

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Ford ανανεώθηκε εφ’ όλης της ύλης και ετοιμάζεται να αποτελέσει ένα από τα εμπορικά βαρόμετρα του «Μπλε Οβάλ».

Ο λόγος για το Explorer, το οποίο είναι διαχρονικά το πιο επιτυχημένο SUV της αμερικανικής εταιρίας και αισίως μετράει 6 γενιές. Στην τελευταία του αλλάζει σχεδόν ολιστικά σε σύγκριση με τον προκάτοχο, βασιζόμενο σε μια ολοκαίνουργια πισωκίνητη πλατφόρμα αντί του μπροστοκίνητου προηγούμενου. Φυσικά διατίθεται σύστημα τετρακίνησης κατ’ επιλογήν, όμως ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την δικίνητη διαμόρφωση και να στείλει την ισχύ αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford EcoSport ST Line 1.0 λτ. EcoBoost 140 PS

Η οποία ισχύς ξεκινά από τους 300 ίππους και φτάνει μέχρι τους 365! Το πρώτο νούμερο πηγάζει από τον γνωστό μας 2.3 EcoBoost, που συναντάμε κάτω από το καπό τόσο της βασικής Mustang (με την ίδια απόδοση) όσο και του απερχόμενου Focus RS, σε σημαντικά βελτιωμένη εκδοχή απόδοσης 350 ίππων. 15 άλογα παραπάνω από το RS διαθέτει το κορυφαίο Explorer, το οποίο παίρνει κίνηση από τον 3λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 EcoBoost ενώ προγραμματίζεται το λανσάρισμα και έκδοσης ST, ενδεχομένως με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ (πιθανότατα στην περιοχή των 400 ίππων, από τον 3.0 V6 EcoBoost). Μοναδικό διαθέσιμο κιβώτιο είναι το 10τάχυτο αυτόματο

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα υλικά από το «πάνω ράφι», τα οποία σύμφωνα με την Ford μπορούν να κοντράρουν ακόμα και premium κατασκευές, μα κυρίως η τεράστια οθόνη αφής των 12,3 ιντσών που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Οι ομοιότητες με την αντίστοιχη πρόταση των μοντέλων της Tesla είναι παραπάνω από εμφανείς.

Διαβάστε επίσης: Nissan Qashqai: Πρώτο SUV στην Ελλάδα από το 2008!

Στην Ευρώπη δεν θα το δούμε, όμως αυτό δεν θα πρέπει να μας αποτρέψει από το να ζηλεύουμε τους Αμερικανούς, οι οποίοι θα μπορούν από το ερχόμενο καλοκαίρι να αγοράσουν ένα σχεδόν 5μετρο SUV 300 ίππων αντί 32.765 δολαρίων!

Get it on Google Play Download on the App Store