«Έκρηξη» έκαναν τα Ford SUV στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των Ford EcoSport, Kuga και Edge έφτασαν σχεδόν τις 259.200 μονάδες από την αρχή της χρονιάς, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου – κάνοντας το 2018 την καλύτερη χρονιά της Ford στις πωλήσεις SUV στην περιοχή, και ενώ απομένει ένας μήνας για το κλείσιμο.

Το μερίδιο της Ford στην αγορά SUV εξακολούθησε να αυξάνεται το 2018 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τα SUV συγκεντρώνουν τώρα το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων Ford στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: «Τρένο» το νέο Ford Focus στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Οι πωλήσεις των Ford SUV από Ιανουάριο μέχρι Νοέμβριο 2018, αυξήθηκαν κατά 21% συγκριτικά με τους πρώτους 11 μήνες του 2017  και ξεπέρασαν τις 250.000 στις 20 Ευρωπαϊκές αγορές για πρώτη φορά. Κινητήρια δύναμη στην άνοδο των SUV ήταν το ρεκόρ όλων των εποχών για το μικρό Ford EcoSport, +105% από την αρχή της χρονιάς συγκριτικά με το περσινό διάστημα Ιαν. – Νοε., και το μικρομεσαίο Ford Kuga, που είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 27% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 104.600 EcoSport στην Ευρώπη από την αρχή του 2018. Περισσότερα από 145.300 Ford Kuga έχουν παραδοθεί σε Ευρωπαίους πελάτες από την αρχή της χρονιάς, ενώ η περισσότερα από 34.000 Edge έχουν πωληθεί σε όλη την Ευρώπη από το 2016 που λανσαρίστηκε. Το νέο Ford Edge – που είναι διαθέσιμο για παραγγελία – θα βοηθήσει να συνεχιστεί η κεκτημένη ταχύτητα των Ford SUV στην Ευρώπη και το 2019.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Ford EcoSport 1.5 λτ. EcoBlue 125 PS AWD

Η Ford έχει λανσάρει επίσης μία νέα οικογένεια Active crossover εμπνευσμένα από μοντέλα SUV – μεταξύ των οποίων τα Focus Active, Fiesta Active και KA+ Active – που συνδυάζουν σκληροτράχηλο στυλ και ανώτερη ευελιξία με γνήσια απολαυστική, δυναμική οδήγηση Ford.

Get it on Google Play Download on the App Store