Φουλ γκάζια από τη Mazda για το νέο CX-60!

H ιαπωνική μάρκα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα παρουσιάσει με κάθε επισημότητα το νέο της CX-60 τον επόμενο μήνα. Μάλιστα προ ημερών παπαράτσι το «συνέλαβαν» να κάνει τις πρώτες του δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Ακόμα και τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του νέου ιαπωνικού SUV της, η Mazda τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με το νέο της δημιούργημα, το οποίο θα είναι και το πρώτο PHEV αυτοκίνητο της. Στη προσπάθειά τους να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το πως θα είναι το νέο CX-60, ανεξάρτητοι σχεδιαστές «ένωσαν» τις γραφίδες τους και μας παρέθεσαν το πως οραματίζονται το CX-60 χωρίς το καμουφλάζ του. Η τελική σχεδιαστική προσέγγιση δεν προκαλεί έκπληξη, μιας και αποτελεί την εξέλιξη της τρέχουσας σχεδιαστικής γλώσσας Kodo της Mazda. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στη μεγάλη τετράγωνη μάσκα, αλλά και στα διαφορετικά φώτα ημέρας.

Το Mazda CX-60 που θα προσφέρεται ως PHEV θα είναι το πρώτο εκ των δύο νέων μοντέλων από την οικογένεια των μεγάλων SUV, που θα εντάσσονται στο Large Product Group της εταιρείας και θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το νέο ιαπωνικό plug-in υβριδικό μοντέλο θα κινείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, χωρητικότητας 2,5 λίτρων που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός αυτός θα προσφέρει στον οδηγό του ισχύ που θα ξεπερνάει τους 300 ίππους, πληρώντας όμως στο ακέραιο τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της Ε.Ε. Η Mazda θα λανσάρει το CX-60 στις 8 Μαρτίου 2022 κι όσο φτάνουμε προς την παρουσίαση του η ιαπωνική μάρκα θα δημοσιοποιεί περισσότερες πληροφορίες για το νέο της δημιούργημα.

Get it on Google Play Download on the App Store