Μπελάς για Audi Q5-BMW X3 το Genesis GV70

57

Η Hyundai και γενικότερα οι Κορεάτες, έχουν πάψει εδώ και χρόνια να θυμίζουν το παρελθόν. Μεγαλύτερη απόδειξη από τα Genesis δεν υπάρχει. Και το υπό εξέλιξη GV70 έρχεται να «στοιχειώσει» τον –ευρωπαϊκό κυρίως- ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμα: Το Hyundai των 820 ίππων και 960 Nm! (+video)

Το μικρότερο SUV της Genesis έρχεται, σύμφωνα με τους ίδιους, να χτυπήσει στα ίσια το Audi Q5 και την BMW X3. Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από το μοτίβο – σήμα κατατεθέν των Quad Lamps, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ μπροστά ξεχωρίζει και η πολύ επιθετική διαμόρφωση των αεραγωγών στον προφυλακτήρα. Στον πίσω δεσπόζουν οι δυο «μπούκες» στις άκρες, ούσες από τις μεγαλύτερες απολήξεις που έχουμε δει σε αυτοκίνητο γενικά, όχι μόνο με τα δεδομένα των SUVs.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το πολυτελές SUV Genesis GV80;

Το GV70 βασίζεται στο -προσφάτως ανανεωμένο- σεντάν G70 και ως εκ τούτου, θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με αυτό. Ένα από αυτά το εσωτερικό, όπου η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και τα ποιοτικά υλικά κυριαρχούν.

Δείτε ακόμα: Νέο Genesis G90 με αστερόσκονη!

Κάτω από το καπό αναμένουμε τα ίδια κινητήρια σύνολα με το G70 (που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμα), ήτοι τον 2.2 ντίζελ των 210 ίππων, τον 2.5 T-GDI των 304 ίππων και στην κορυφή, τον 3.3 V6 T-GDI των 370 ίππων. Όλα συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και -τουλάχιστον στο G70- συνδυάζονται με κίνηση στους πίσω και τους τέσσερις τροχούς. Το καμουφλάζ λογικά θα αφαιρεθεί προς το τέλος του έτους, ώστε να ξεκινήσει η διάθεση του GV70 στις αρχές του 2021.