Έρχεται «καπνισμένο» το νέο Honda NSX Type S

Περιμένουμε χρόνια την επιστροφή του NSX Type R (ή NSX-R), έχοντας φήμες και renderings να μας απογειώνουν τη φαντασία. Η προσγείωση στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι πιο ομαλή από τη Honda, όμως δεν θα παραπονεθούμε για το επερχόμενο Type S.

Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της πολυαναμενόμενης, κορυφαίας έκδοσης του υπεραυτοκινήτου τους, η οποία μπορεί να μην είναι «Τάπερ», αλλά να ετοιμάζεται να μοιράσει «τάπες» στον ανταγωνισμό. Διαχρονικά τα Type S αποτελούν τα δεύτερα τη τάξει Honda, πίσω από τα Type R. Πιο σπορ από τις κανονικές εκδόσεις, αλλά όχι τόσο σκληροπυρηνικά όσο τα R. To τελευταίο NSX Type S παρουσιάστηκε το 2005 και είχε διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, αλλαγές στην εμφάνιση, ακόμα πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και μειωμένο βάρος. Ό,τι και το Type R δηλαδή, αλλά όχι σε μικρότερο βαθμό.

Το καινούργιο συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος – και ακόμα παραπέρα! Στις φωτογραφίες της Honda διακρίνουμε νέες ζάντες, κόκκινες δαγκάνες για τα φρένα, πολύ πιο επιθετικό διαχύτη, ανθρακονημάτινο spoiler στην ουρά, διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα επίσης από carbon και μια γενικότερη αύρα που σε προϊδεάζει για hardcore καταστάσεις. Η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής φανερώνει πως η διαθεσιμότητα θα περιοριστεί στα 350 κομμάτια, με το Type S να ρίχνει την αυλαία στη δεύτερη γενιά του New Sports eXperimental. Τρίτη μάλλον θα δει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σε ηλεκτρική μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες δεν ανακοινώθηκαν για το Type S, όμως θεωρείται σίγουρη η πιο σφιχτή ανάρτηση και η αυξημένη απόδοση. Το απλό NSX διαθέτει 581 ίππους και 645 Nm, προσφορά του 3.5 V6 twinturbo (507 άλογα, 550 Nm) και των 3 ηλεκτροκινητήρων που τον συνοδεύουν. Καλύτερες αναμένονται και οι επιδόσεις, οπότε τα 2,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα θα μειωθούν και τα 307 χλμ./ώρα θα αυξηθούν. Περισσότερα προς το τέλος της χρονιάς, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store