Έρχεται Honda NSX Type R 650 ίππων!

Η φημολογία για επιστροφή του Honda NSX Type R έχει επιστρέψει δυναμικά. Για την ακρίβεια, όχι μόνο έχει επιστρέψει, αλλά έχει αποκτήσει φυσική υπόσταση!

Διαβάσατε πριν λίγες ημέρες για το ρεκόρ που έκανε στο Pikes Peak ένα Acura NSX, που πρακτικά «φωτογραφίζει» το νέο NSX-R. Οι Ιάπωνες, μέσω του Best Car, έρχονται να επιβεβαιώσουν το προφανές και να προαναγγείλουν τον ερχομό του κορυφαίου «Τάπερ»! Το ιαπωνικό δημοσίευμα κάνει λόγο για 650 ίππους από το υβριδικό σύνολο του 3.5 V6 twinturbo και τους 3 ηλεκτροκινητήρες, με παράλληλη μείωση του βάρους. Παλιότερα υπήρχε η αίσθηση πως η Honda θα αφαιρούσε τα ηλεκτρικά μοτέρ και θα δημιουργούσε ένα παραδοσιακό, αμιγώς θερμικό, πισωκίνητο και άκρως σκληροπυρηνικό NSX-R, στα πρότυπα του αγωνιστικού GT3.

Δείτε ακόμα: Το νέο Honda Civic Type R θα έχει 400 ίππους και 4κίνηση

Το κόστος μετατροπής, ωστόσο, και οι αλλαγές στην γραμμή παραγωγής, καθιστούν ένα τέτοιο project απαγορευτικό. Όπως το NSX που έθεσε τα υβριδικά στάνταρ στη φημισμένη ανάβαση, έτσι και το Type R θα διατηρήσει την συνέργεια θερμικού-ηλεκτρικών μοτέρ, έχοντας μειωμένο βάρος λόγω αφαίρεσης ανέσεων (ηχομόνωσης, κλιματισμού, συστήματος πολυμέσων) και ειδικά εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Μια καλή ιδέα του πώς θα μπορούσε να μοιάζει, παίρνουμε από το rendering των Ιαπώνων.

Διαβάστε επίσης: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Το Best Car τοποθετεί την παρουσίαση του νέου NSX-R στον Οκτώβρη του 2021, με την roadster έκδοση Spider να ακολουθεί ένα μήνα αργότερα. Η τελευταία θα αντλεί έμπνευση από το αντίστοιχο πρωτότυπο του 2012, που είδαμε να συμμετέχει στην ταινία «The Avengers» και τον Tony Stark (Robert Downey Jr, δείτε και την ξεχωριστή BMW 3.0 CS που οδηγεί) πίσω από το τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Απόλαυση στις 8.500 σ.α.λ. με Honda NSX (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store