Μια εβδομάδα μακριά το νέο Honda Civic Type R (+video)

Η εκστρατεία με τα teasers και τις φωτογραφίες με τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα (μπορεί να είναι και το ίδιο σε όλες), επιτέλους λαμβάνει τέλος. Η Honda έδωσε ένα από τα τελευταία teaser του νέου Honda Civic Type R, μαζί με την ημερομηνία παρουσίασης.

Η κορυφαία έκδοση της 11ης γενιάς Civic «έσκασε μύτη» μέσα από τα σκοτάδια, εμφανιζόμενη για πρώτη φορά δίχως ίχνος καμουφλάζ. Οι Ιάπωνες, φυσικά, ξέρουν να κρατούν την αγωνία ψηλά, καθώς το μόνο που φαίνεται είναι το ασημί χρώμα του αμαξώματος, το «Type R» στη μάσκα και ελαφρώς η διαμόρφωση του προφυλακτήρα, με τη μεγάλη κεντρική εισαγωγή και τις κάθετες πλαϊνές.

Οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει πως το αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Ο 2.0 VTEC Turbo θα διατηρηθεί κάτω από το καπό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με ισχύ περισσότερη των 310 ίππων και 400 Nm του σημερινού. Οι φήμες κάνουν λόγο για 320-330 άλογα, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να παρουσιαστεί ειδική έκδοση στο στυλ του σημερινού Limited Edition, με ακόμα πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση. Ούτως ή άλλως, πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, το νέο «Τάπερ» έχει ήδη κάνει ρεκόρ για μπροστοκίνητα παραγωγής στην πίστα της Suzuka, ενώ αναμένεται να κάνει το ίδιο και στο Nurburgring. Λίγη υπομονή ακόμα, μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν θα το δούμε σε όλο του το μεγαλείο.

Get it on Google Play Download on the App Store