Ρεκόρ από τα σπάργανα για το νέο Civic Type R! (+videos)

Πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, το νέο Honda Civic Type R ξεκίνησε να γράφει ρεκόρ πίστας! Θύμα του; Το προηγούμενο «Τάπερ», εντός έδρας μάλιστα.

Το Civic Type R FL μπήκε στη Σουζούκα με τα αυτοκόλλητα του καμουφλάζ και έτσι απλά, άκοπα και απροβλημάτιστα, έριξε στο απερχόμενο FK8 κοντά στο δευτερόλεπτο. Η τελευταία εκδοχή του ιαπωνικού mega hatch σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2.23.120, κατεβάζοντας το χρόνο της προηγούμενης κατά 0,87 δλ. (2.23.993) και παίρνοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για μπροστοκίνητο παραγωγής. Η Honda πλέον κατέχει το «1-2» για τη συγκεκριμένη κατηγορία, στη φημισμένη (και ιδιόκτητη) πίστα της Formula 1.

Μέχρι στιγμής οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει πως του αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Ο 2.0 VTEC Turbo θα διατηρηθεί κάτω από το καπό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με ισχύ περισσότερη των 310 ίππων και 400 Nm του σημερινού. Οι φήμες κάνουν λόγο για 320-330 άλογα, ενώ κάποια πιο «τραβηγμένα» σενάρια αναφέρουν την προοπτική μελλοντικής έκδοσης 400 ίππων, σε συνδυασμό με τετρακίνηση. Προς το παρόν, πάντως, το Type R παραμένει πιστό στον εμπρός άξονα και την κατάρριψη ρεκόρ. Κρίνοντας από τη διαφορά των δυο μοντέλων, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια πως από πλευράς ισχύος, το νέο δεν απέχει ιδιαίτερα από το σημερινό. Όπερ σημαίνει πως οι μηχανικοί της Honda έχουν μεγαλουργήσει, για άλλη μια φορά, στο σετάρισμα ανάρτησης και πλαισίου.

Get it on Google Play Download on the App Store