Περατζάδα στο Nurburgring το νέο Honda Civic Type R

H Honda έχει σχεδόν έτοιμη τη νέα γενιά του Civic Type R, με το ιαπωνικό hot hatch να βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών. Είδαμε πρόσφατα τις πρώτες επίσημες, αλλά και καμουφλαρισμένες, φωτογραφίες του. Σήμερα το μενού έχει και video, μέσα από το Nurburgring.

Όπως το σημερινό, έτσι και το επόμενο «Τάπερ» περνάει μεγάλο μέρος των δοκιμών στο Norsdschleiffe. Το ρεκόρ πίστας για μπροστοκίνητο παραγωγής εννοείται βρίσκεται στο στόχαστρο, οπότε οι γύροι στην «Πράσινη Κόλαση» συγκαταλέγονται στην ημερήσια διάταξη. Η Honda έχει επιβεβαιώσει πως το νέο «Type R» θα είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Κατά πάσα πιθανότητα, ο 2λιτρος Turbo VTEC θα διατηρηθεί κάτω από το καπό. Η ισχύς του όμως, θα είναι αυξημένη. Το πόσο, παραμένει μυστήριο. Ενδεχομένως στα 330-340 άλογα, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για μελλοντική τετρακίνητη έκδοση στην περιοχή των 400 ίππων.

Οι επιδόσεις πάντως ακούγεται πως θα είναι της τάξης των 5,2 – 5,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και των 280 χλμ./ώρα τελικής, κάτι που αν ισχύσει θα καταστήσει το νέο Type R ως το ταχύτερο μπροστοκίνητο της κατηγορίας -τουλάχιστον στην ευθεία-, ξεπερνώντας το MINI JCW GP. Τα hot hatches της Honda, όμως, επικεντρώνονται στο στρίβειν. Για πάμε να απολαύσουμε το καινούργιο στο στοιχείο του, κάνοντας παράλληλα υπομονή μέχρι τα μέσα του 2022 όταν και αναμένεται να παρουσιαστεί.

Get it on Google Play Download on the App Store