Αθεράπευτα σκληροπυρηνικό το νέο Honda Civic Type R

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Civic Type R και ευτυχώς, δικαιώνει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει οι πληροφορίες και τα renderings.

Παρά το εκτεταμένο καμουφλάζ δεν γίνεται να κρυφτούν η ασυμβίβαστη επιθετικότητα και η αγωνιστικών καταβολών σχεδίαση. Οι 19άρες μαύρες ζάντες με το κόκκινο δαχτυλίδι δηλώνουν εμφατικά την παρουσία τους, όπως και το αιχμηρό μοτίβο του προφυλακτήρα που φαίνεται πως κρύβει μεγάλους αεραγωγούς, πίσω από τα αυτοκόλλητα. Τα μεγαλύτερα σχεδιαστικά νέα ωστόσο αφορούν το πίσω μέρος, όπου εξακολουθούν να δεσπόζουν η χαρακτηριστική «απλώστρα» και η σήμα-κατατεθέν τριπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στα μηχανικά μέρη, η Honda έχει επιβεβαιώσει πως το νέο «Type R» θα είναι αποκλειστικά χειροκίνητο, και βενζινοκίνητο. Κατά πάσα πιθανότητα, ο 2λιτρος Turbo VTEC θα διατηρηθεί κάτω από το καπό. Η ισχύς του όμως, θα είναι αυξημένη. Οι φήμες κάνουν λόγο μέχρι και για 400 άλογα (320 το σημερινό), κάτι που θα απαιτήσει τη συνδρομή του πίσω άξονα στη διαχείρισή της. Η τετρακίνηση δεν είναι ακόμα σίγουρη, ούτε ως στάνταρ ούτε ως προαιρετική. Ωστόσο, φαντάζει αδύνατο να φτάσει το Type R σε τέτοια επίπεδα δύναμης και να παλεύει να την περάσει στο οδόστρωμα μόνο μέσω των εμπρός τροχών. Εξάλλου σε αυτό το επίπεδο, οι «παίκτες» (Audi RS 3, Mercedes-AMG A45 και της ανάλογης Σειράς 1, που ετοιμάζει η BMW) δεν αστειεύονται. Οι επιδόσεις ακούγεται πως θα είναι της τάξης των 4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και των 280 χλμ./ώρα τελικής!

Προς τα μέσα του 2022 περιμένουμε το ντεμπούτο του, με τις πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις (Limited Edition για παράδειγμα) να ακολουθούν μια χρονιά αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store