Ούτε η βροχή σταματά το Civic Type R Limited (+video)

Η Honda δεν το παραδέχεται, όμως μοναδικός σκοπός στη δημιουργία του Civic Type R Limited Edition ήταν η επικράτηση επί του Renault Megane R.S. Trophy-R. Το γαλλικό hot hatch έκανε ένα μπαράζ ρεκόρ σε διάφορες πίστες (συμπεριλαμβανομένου του Nurburgring), στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποκαθήλωσε το Type R. Το Limited Edition πληρώνει με το ίδιο νόμισμα το Trophy-R και δεν σταματά, ούτε στη βροχή.

Το Evo πήγε το πιο σκληροπυρηνικό «Τάπερ» στο σιρκουί του Μπέντφορντ, όπου την πρώτη θέση κατέχει -μαντέψτε- το κορυφαίο Megane R.S. Οι συνθήκες απείχαν από το να χαρακτηριστούν «ιδανικές», με την πίστα να έχει πολλά βρεγμένα σημεία και τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 3 βαθμούς Κελσίου. Καιρός που δεν ευνοεί καθόλου την εύρεση θερμοκρασίας λειτουργίας στα Michelin Cup 2 R. Τα ίδια ακριβώς ελαστικά φοράει και το Trophy-R, το οποίο -όπως αναφέρουν οι Άγγλοι- έγραψε γύρο σε αρκετά πιο «φορμαρισμένο» οδόστρωμα. Εδώ είναι η προσπάθειά του, για τις απαραίτητες συγκρίσεις. Το γαλλικό «όπλο» είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 1.23.63. Πόσο έκανε το Limited Edition;

Παρά την «κόντρα διαιτησία», το αυστηρά κίτρινο (Sunlight Yellow) Type R σημείωσε ταχύτερο γύρο στο 1.22.96. Σχεδόν 0,7 δλ. λιγότερο από το Trophy-R, σε χειρότερες συνθήκες! Βάσει απλής αναλογικής και λογικής, σε στεγνό οδόστρωμα η διαφορά δεν αποκλείεται να φτάσει/ξεπεράσει το 1 δλ.! Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως το Limited Edition είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά από το κανονικό, παρόλο που έχει διατηρήσει το πίσω κάθισμα, διαθέτει σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών (δείτε πώς κατασκευάζονται) και ανάρτηση με διαφορετικές ρυθμίσεις. Ο 2.0 λτ. VTEC Turbo παραμένει στα 320 άλογα στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τελική 272 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store