Πως παράγονται οι ζάντες του Honda Civic Type R Limited Edition

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Honda παρουσίασε το ανανεωμένο κορυφαίο της μικρομεσαίο μοντέλο Civic Type R, για πρώτη φορά σε τρεις εκδόσεις. Στην γκάμα του, μαζί με το Type R GT προστέθηκαν το Sport Line και το Limited Edition.

Δείτε ακόμα: Γιατί το νέο Honda Civic Type R έχει τρεις εξατμίσεις;

Το τρίτο και πιο σκληροπυρηνικό Civic Type R Limited Edition διαθέτει αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ το πιθανότερο είναι να έχουν ήδη πουληθεί τα 100 μοντέλα που προορίζονταν για την Ευρώπη. Κάτι που δεν φαίνεται με το μάτι, είναι η μείωση του βάρους του κατά 47 κιλά σε σχέση με το GT. Στη «δίαιτα» που υπέστη, μεγάλη ήταν η συνεισφορά των νέων ζαντών αλουμινίου των 20 ιντσών, αφού ζυγίζουν συνολικά 10 κιλά λιγότερα. Συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Cup 2 διαστάσεων 245/30ZR20 και είναι ένα σετ ειδικά εξελιγμένο και σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Το νέο Honda Civic Type R θα έχει 400 ίππους και 4κίνηση

Οι σφυρήλατες ζάντες παράγονται από την BBS και έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Honda, έτσι ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στο Civic Type R Limited Edition. Για την κατασκευή τους απαιτείται μια ειδική διαδικασία και κατόπιν κατεργασία στο χέρι, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο.

Δείτε ακόμα: Το Civic Type R εκθρόνισε το Megane RS! (+video)

Για να μετατραπεί μια κυλινδρική μάζα αλουμινίου σε ζάντα, απαιτούνται τουλάχιστον τρία διαφορετικά επίπεδα σφυρηλάτησης. Οι κοινές ζάντες χυτού αλουμινίου διαφέρουν σημαντικά και σε δομή σε σχέση με τις σφυρήλατες, οι οποίες εκτός από πιο ελαφριές είναι πιο ανθεκτικές και ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις των σπορ αυτοκινήτων. Παράλληλα, εξασφαλίζουν μικρότερο βάρος στην ανάρτηση, επιτρέποντας έτσι την επίτευξη ακόμα καλύτερης οδικής συμπεριφοράς. Στο Civic Type R Limited Edition ταιριάζουν πολύ και ως σχέδιο και χρώμα, με την σκούρα ανθρακί απόχρωση και το κόκκινο περίγραμμα. Σίγουρα, οι κάτοχοι του κορυφαίου Civic θα πρέπει να προσέχουν πολύ τα πεζοδρόμια για να μην τις γδάρουν στο παρκάρισμα, αλλά και τις λακκούβες.

Δείτε ακόμα: Η Spoon ξαναβγάζει ανταλλακτικά για τα παλιά Civic!

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τη διαδικασία παραγωγής των ζαντών:

Get it on Google Play Download on the App Store