Το Civic Type R εκθρόνισε το Megane RS! (+video)

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ρεκόρ υλοποιήθηκε σήμερα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Honda ήθελε να πάρει το αίμα της πίσω από το Renault Megane R.S. Trophy-R, καθώς το τελευταίο κατείχε το ρεκόρ ταχύτερου μπροστοκίνητου μέχρι και στο ίδιο το σπίτι των Ιαπώνων: την πίστα της Suzuka. Το Civic Type R Limited Edition επανέφερε την τάξη.

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Honda Civic Type R στα 260 χλμ./ώρα;

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του «Τάπερ» γύρισε το φημισμένο σιρκουί της Formula 1 σε 2.23.9, «φορτώνοντας» 1,5 δλ. στο γαλλικό hot hatch (2.25.4 ο χρόνος του)! Αξίζει δε να αναφερθεί πως το Civic έχει κανονικά πίσω καθίσματα, σε αντίθεση με το Trophy-R που κατ’ ουσία είναι αγωνιστικό με πινακίδες. Η Honda μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για το πιο εστιασμένο Type R που έχει εξελίξει, συμπεριλαμβανομένων των Integra και NSX!

Να υπενθυμίσουμε ότι το κορυφαίο Civic Type R όλων των εποχών, είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά από το GT, παρόλο που έχει διατηρήσει το πίσω κάθισμα. Διαθέτει σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Cup 2 και ανάρτηση με διαφορετικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, εξωτερικά διακρίνεται από το μαύρο λογότυπο Civic στην πόρτα του χώρου αποσκευών, την ίδιας απόχρωσης οροφή, καθρέπτες και εισαγωγή αέρα στο καπό. Ο 2.0 λτ. VTEC Turbo κινητήρας των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ. παρέμεινε ως είχε, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Διαβάστε επίσης: Honda Civic Type R από τη Mugen προκαλεί τρόμο!

Τώρα, το μόνο που απομένει είναι να επισκεφτεί και το Nurburgring. Προς το παρόν, ας το απολαύσουμε να «θερίζει» στη Suzuka.

Get it on Google Play Download on the App Store