Αρχίζει να σπάει ρεκόρ το Type R Limited (+video)

Η Honda έχει ξεκινήσει τις παραγγελίες για το πιο σκληροπυρηνικό, νέο Civic Type R Limited Edition, το οποίο ήδη σε ορισμένες χώρες έχει κάνει sold out. Συνολικά σε όλο τον κόσμο θα διατεθούν 600 αντίτυπα, από τα οποία 100 στην Ευρώπη. Εμπορικά, λοιπόν, ήδη σπάει τα κοντέρ. Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει στα χρονόμετρα.

Δείτε ακόμα: Τέζα με Honda Civic Type R EP3 260 ίππων (+video)

Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σύντομο video του κορυφαίου «Τάπερ» από τη Suzuka και το hashtag #TypeRChallenge. Την τελευταία φορά που«Challenge» και «Type R» βρέθηκαν στην ίδια πρόταση, ήταν όταν το hot hatch της Honda περιόδευε στις πίστες της Ευρώπης καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ για μπροστοκίνητο παραγωγής μετά το άλλο. Έκτοτε, το Renault Megane R.S. Trophy-R χάλασε μπόλικη από τη «ζαχαρένια» του κορυφαίου Civic, σπάζοντας ρεκόρ μέχρι και μέσα στο σπίτι του! Μια ανορθογραφία που οι Ιάπωνες σκοπεύουν να διορθώσουν.

Διαβάστε επίσης: Τι γνωρίζουμε για το νέο Honda Civic Type R

Όλως περιέργως, τουρμπάτο Type R (το πρώτο του είδους, FK2, και το σημερινό FK8) δεν είχε γράψει χρόνο στην ιδιόκτητη πίστα της Honda. Κάτι που αλλάζει, δια χειρός Limited Edition. Να υπενθυμίσουμε ότι το κορυφαίο Civic Type R όλων των εποχών, είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά από το GT, παρόλο που έχει διατηρήσει το πίσω κάθισμα. Διαθέτει σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Cup 2 και ανάρτηση με διαφορετικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, εξωτερικά διακρίνεται από το μαύρο λογότυπο Civic στην πόρτα του χώρου αποσκευών, την ίδιας απόχρωσης οροφή, καθρέπτες και εισαγωγή αέρα στο καπό.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda Civic 1.5 λτ. VTEC Turbo 182 PS CVT

Ο 2.0 λτ. VTEC Turbo κινητήρας των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ. παρέμεινε ως είχε, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store