Τέζα με Honda Civic Type R EP3 260 ίππων (+video)

Πριν λίγο καιρό, είδαμε ένα βελτιωμένο Honda Civic Type R EP3 να βαράει αλύπητα κόφτες. Σήμερα, ήρθε η ώρα να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος στην εθνική.

Δείτε ακόμα: 0-320 χλμ./ώρα με Honda Integra Turbo (+video)

Άπαντες γνωρίζουν το πόσο δεκτικός είναι ο K20A στο «πείραγμα». Turbo και compressor kits, αλλά και ατμοσφαιρικές βελτιώσεις για τους φανατικούς της παράδοσης, όλα στην υπηρεσία του 2λιτρου ιαπωνικού μοτέρ. Όπως καλή ώρα στην προκειμένη, που ένα τετραπετάλουδο και μια κεφαλή της Tegiwa, μαζί με νέα πολλαπλή εισαγωγής και εκκεντροφόρους από τη Skunk 2 έχουν ανεβάσει την απόδοση στα 260 ατμοσφαιρικά άλογα, με το όριο περιστροφής να βρίσκεται πλέον στις 9.000 σ.α.λ.

Διαβάστε επίσης: Τι γνωρίζουμε για το νέο Honda Civic Type R

Το «Τάπερ» εξαπολύει όλη την οργή του VTEC στο δρόμο, στέλνοντας την βελόνα του στροφόμετρου στα κατακόκκινα και φτάνοντας αυτή του ταχύμετρου μέχρι τα 240 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας φαίνεται πως έχει να δώσει ακόμα, ωστόσο ο οδηγός αφήνει σε αυτή την ταχύτητα, λογικά ελέω κίνησης. Όχι ότι μας χαλάει ιδιαίτερα. Οποιαδήποτε ευκαιρία για απόλαυση μοτέρ, ειδικά με VTEC, στις 9.000 σ.α.λ. δεν πηγαίνει χαμένη.

Δείτε ακόμα: Τετραπετάλουδο 106 Rallye στις 10.000 σ.α.λ. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store