Ξεπούλησε σε 4 λεπτά το Civic Type R Limited Edition!

Η ανανέωση του Honda Civic Type R έφερε αναβαθμίσεις στο στήσιμο και την εμφάνιση, μαζί με δυο εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν το πιο μετριοπαθές Type R Sport Line, χωρίς την τεράστια αεροτομή πίσω. Η δεύτερη απευθύνεται στο ακριβώς αντίθετο κοινό και ακούει στο όνομα «Limited Edition».

Δείτε ακόμα: Κόφτες με ατμοσφαιρικό Civic Type R 260HP (+video)

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του «Τάπερ» είναι 47 κιλά ελαφρύτερη από το κανονικό, έχοντας απολέσει σύστημα πολυμέσων και κλιματισμού, μαζί με μέρος της ηχομόνωσης. Επιπλέον φέρει αναθεωρημένο setup στην ανάρτηση και ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών της BBS, με ελαστικά Michelin Cup 2. Αποκλειστικό χρώμα είναι το Phoenix Yellow, ενώ όπως δηλώνει και το όνομα, η παραγωγή είναι περιορισμένη.

Διαβάστε επίσης: Ποιο από τα νέα Honda Civic Type R θα επιλέγατε;

Μόλις 100 Type R Limited Edition προορίζονται για την Ευρώπη, εκ των οποίων ζήτημα να έχουν μείνει 2 διαθέσιμα. Οι Η.Π.Α. είναι πιο τυχερές, με 600 αντίτυπα, αλλά αντίστοιχη ζήτηση. Ο γειτονικός Καναδάς πάντως, έδειξε την αγάπη του για το ειδικό Honda εξαντλώντας τα 100 διαθέσιμα κομμάτια σε μόλις 4 λεπτά! Όπως αναφέρει η εκεί κεντρική αντιπροσωπεία, με το που ανέβηκε στο site η φόρμα της online αγοράς, έγινε ανάρπαστη.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει στο δυναμόμετρο το Type R; (+video)

Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό βρίσκεται ο πανίσχυρος 2.0 λτ. VTEC Turbo των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 5,7 δευτερόλεπτων και τελική 272 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store