Πόσο κάνει αυτό το Honda Civic Type R Limited Edition;

Η Honda έχει ξεκινήσει τις παραγγελίες για το πιο σκληροπυρηνικό, νέο Civic Type R Limited Edition, το οποίο ήδη σε ορισμένες χώρες έχει κάνει sold out. Συνολικά σε όλο τον κόσμο θα διατεθούν 600 αντίτυπα, από τα οποία 100 στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Τέζα με Honda Civic Type R EP3 260 ίππων (+video)

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, παρά μόνο έχουν ανοίξει αιτήσεις ενδιαφέροντος σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Και όμως υπάρχει ένα διαθέσιμο ολοκαίνουργιο Civic Type R Limited Edition προς πώληση, αυτό που βλέπετε. Μάλιστα η αντιπροσωπεία της Honda από το Λουξεμβούργο που το πουλά, αναφέρει ότι έχει συνολικά 4 τέτοια μοντέλα. Το εικονιζόμενο πωλείται στην τιμή των 47.990 ευρώ, όταν εκεί το «νορμάλ» κοστίζει από 36.600 ευρώ. Να σημειωθεί ότι άλλο χρώμα δεν υπάρχει πλην του φανταχτερού και αποκλειστικού κίτρινου Sunlight Yellow, που του ταιριάζει πάρα πολύ και το κάνει να ξεχωρίζει από μέτρα μακριά.

Δείτε ακόμα: Τι γνωρίζουμε για το νέο Honda Civic Type R

Να υπενθυμίσουμε ότι το κορυφαίο Civic Type R όλων των εποχών, είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά από το GT, παρόλο που έχει διατηρήσει το πίσω κάθισμα. Διαθέτει σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Cup 2 και ανάρτηση με διαφορετικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, εξωτερικά διακρίνεται από το μαύρο λογότυπο Civic στην πόρτα του χώρου αποσκευών, την ίδιας απόχρωσης οροφή, καθρέπτες και εισαγωγή αέρα στο καπό.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Honda Civic 1.5 λτ. VTEC Turbo 182 PS CVT

Στο «πολεμικό» εσωτερικό τα κόκκινα μπάκετ καθίσματα και οι επενδύσεις Alcantara βγάζουν μάτια, προετοιμάζοντας τον οδηγό για έντονες συγκινήσεις. Παράλληλα κάθε Civic Type R Limited Edition φέρει αριθμημένη πλακέτα, όμως για να ελαφρύνει αφαιρέθηκε το σύστημα πολυμέσων, ο απαραίτητος κλιματισμός και κάποια ηχομονωτικά υλικά.

Ο 2.0 λτ. VTEC Turbo κινητήρας των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ. παρέμεινε ως είχε, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Δείτε ακόμα: 0-230 χλμ./ώρα με Honda Civic 1.5 VTEC Turbo

Get it on Google Play Download on the App Store