0-230 χλμ./ώρα με Honda Civic 1.5 VTEC Turbo

Το ανανεωμένο Honda Civic λανσαρίστηκε εδώ και λίγους μήνες και στην ελληνική αγορά, ενώ η έκδοση που συνεχίζει να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή με τον κινητήρα 1.5 λτ. VTEC Turbo.

Δείτε ακόμα: Honda HR-V: Το πρώτο μικρό SUV πριν 21 χρόνια!

Το δυνατό, με πολύ πολιτισμένη λειτουργία και γραμμική απόδοση μηχανικό αυτό σύνολο φτάνει τους 182 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.900-5.000 σ.α.λ. Το 4κύλινδρος μοτέρ διαθέτει άμεσο ψεκασμό, υπερτροφοδότη μονής εισαγωγής και χαμηλής αδράνειας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μεταβλητό χρονισμό και βύθισης βαλβίδων και διπλό μεταβλητό έλεγχο χρονισμού.

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R «διαλύει» Honda S2000 Turbo (+video)

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, ο εν λόγω κινητήρας στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Νούμερα που πριν από μερικά χρόνια είχαν σπορ μικρομεσαία και όχι ένα νορμάλ οικογενειακό χάτσμπακ για καθημερινή χρήση.

Δείτε ακόμα: Γιατί άναψε Check Engine σε Honda; (+video)

Πόσο γρήγορο είναι όμως το Civic 1.5 VTEC Turbo και σε πραγματικές συνθήκες και συγκεκριμένα με το γκάζι στο πάτωμα στην Autobahn; Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ., ενώ αγγίζει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 29,8 δλ. χωρίς να ζορίζεται. Το δείχνει μέχρι τα 230 χλμ./ώρα, ωστόσο τα πραγματικά είναι τα 220 χλμ./ώρα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την πλήρη επιτάχυνση του Honda Civic 1.5 VTEC Turbo:

Get it on Google Play Download on the App Store