Γιατί άναψε Check Engine σε Honda; (+video)

Κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο εφοδιάζεται πλέον με πάρα πολλά ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες, ενώ και μηχανικά γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκα. Καμία σχέση με τα αυτοκίνητα προ δεκαετιών που είχαν τις απολύτως βασικές ενδείξεις, αφού στον εξοπλισμό τους δεν υπήρχαν ABS, αερόσακοι, ούτε καν τα ηλεκτρικά παράθυρα.

Δείτε ακόμα: Πρωτοποριακός αερόσακος στο νέο Honda Jazz

Οι πιθανότητες για εμφάνιση δυσλειτουργίας είναι μεγαλύτερες, ενώ καμιά φορά ορισμένα λαμπάκια ανάβουν χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να αρχίσει να ψάχνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν ανάψει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων που να σημαίνει κάποια δυσλειτουργία, ποτέ δεν πρέπει να αμελείται και πάντοτε το αυτοκίνητο θα πρέπει να οδηγείται στο συνεργείο.

Δείτε ακόμα: Ανάκληση Honda Civic και CR-V 20ετίας και άνω

Μία από συνηθέστερες ενδείξεις που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους, είναι το Check Engine. Για να ανάψει το συγκεκριμένο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων, πρέπει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου να διαγνώσει κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα. Αυτό μπορεί να είναι είτε μεγάλο, είτε ανούσιο.

Με μια τέτοια περίπτωση Check Engine ήρθε αντιμέτωπος ο κάτοχος ενός Honda Accord του 2003. Ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε και σκέφτηκε γρήγορα τι μπορεί να φταίει. Θυμήθηκε ότι την προηγούμενη μέρα πήγε για ανεφοδιασμό και υποπτεύθηκε ότι δεν του είχαν κλείσει καλά την τάπα βενζίνης. Έτσι λοιπόν άνοιξε το καπάκι του ρεζερβουάρ βενζίνης, ξεβίδωσε την τάπα και τη βίδωσε ξανά όταν έκανε 3 κλικ. Μετά έβαλε μπρος το αυτοκίνητο και αφού διένυσε λίγα χιλιόμετρα, η ένδειξη του Check Engine έσβησε.

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά του νέου Honda Civic Type R (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store