Πρωτοποριακός αερόσακος στο νέο Honda Jazz

Το ολοκαίνουργιο Honda Jazz είναι το πρώτο από τα μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη και το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του, που διαθέτει τη νέα τεχνολογία μπροστινού κεντρικού αερόσακου στον στάνταρ εξοπλισμό. Έτσι αυξάνεται ακόμα πιο πολύ η ασφάλεια που προσφέρει σε μια πλευρική σύγκρουση.

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά του νέου Honda Civic Type R (+video)

Ο νέος μπροστινός αερόσακος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του καθίσματος του οδηγού και επεκτείνεται στο χώρο μεταξύ του οδηγού και του συνεπιβάτη. Αυτός ο νέος αερόσακος, ένας από τους 10 στο νέο Jazz, βοηθά στην αποφυγή τραυματισμού μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αερόσακος είναι τοποθετημένος με ακρίβεια για να παρέχει τη μέγιστη προστασία κατά την ανάπτυξη, χρησιμοποιεί τρεις συνδέσμους που καθοδηγούν τον αερόσακο γύρω από τον οδηγό σε μια καμπύλη. Για να υλοποιήσει αυτό το νέο χαρακτηριστικό, η ομάδα μηχανικής ανέπτυξε τη μονάδα αερόσακου ώστε να χωράει στο πάνω στήριγμα του πρόσφατα σχεδιασμένου καθίσματος οδηγού.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Honda CR-V 2.0 AWD Hybrid

Ο νέος μπροστινός αερόσακος λειτουργεί σε συνδυασμό με δύο άλλα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Οι προεντατήρες της ζώνης ασφαλείας τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό λειτουργούν για τη μείωση της πλευρικής κίνησης των επιβατών και υποστηρίζονται περαιτέρω από το κεντρικό υποβραχιόνιο που έχει αυξηθεί σε ύψος. Συνολικά, ο αντίκτυπος αυτής της νέας προσέγγισης μπορεί να μειώσει τον τραυματισμό του κεφαλιού κατά 85% για τον επιβάτη κοντά και 98% για τον επιβάτη από απόσταση (σύμφωνα με τα εσωτερικά τεστ της Honda).

Δείτε ακόμα: Honda έχει κάνει 922.000 χλμ. με τον πρώτο συμπλέκτη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί αυτός ο νέος αερόσακος:

Get it on Google Play Download on the App Store