Honda έχει κάνει 922.000 χλμ. με τον πρώτο συμπλέκτη!

Το Honda Legend δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στα μέρη, όμως αποτελεί ένα από τα καλύτερα κατασκευασμένα -και υποτιμημένα- αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς ως μεταχειρισμένο.

H ναυαρχίδα του «Big H» μετρά 5 γενιές και πορεία 35 ετών, ενώ παλιότερα διατίθετο και ως κουπέ εκτός από σεντάν. Ένα τέτοιο 2ης γενιάς, μοντέλο του 1994, έχει ο Tyson Hugie. Το αγόρασε μεταχειρισμένο το 2003, με 152.887 χλμ. και σε πολύ καλή κατάσταση. Έκτοτε το οδηγεί καθημερινά, έχοντας περάσει και βαρυχειμωνιές στη Γιούτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, συντηρείται σχολαστικά και ανταποδίδει την προσοχή που του δείχνει.

Δείτε ακόμα: Το Honda NSX Type R «ρίχνει» στο καινούργιο! (+video)

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το οδόμετρο του Legend αναγράφει 921.751 χιλιόμετρα! Σε όλη αυτή την πορεία, δεν έχει ζητήσει το παραμικρό πέραν της προγραμματισμένης συντήρησης και κάποιων βαψιμάτων στο αμάξωμα, σε περιοχές που ξέφτιζαν. Ο Hugie αναφέρει πως ο 3.2 V6 κινητήρας φαίνεται να μην έχει χάσει κανέναν από τους 215 ίππους, ενώ και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Όλα τα ηλεκτρικά λειτουργούν απροβλημάτιστα, ενώ σκουριά δεν εμφανίζεται πουθενά παρά το γεγονός ότι το 2007 είχε ένα ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: «Αθάνατη» Mercedes με 2,1 εκατ. χλμ είναι σαν καινούργια!

Το πιο εντυπωσιακό όλων, ωστόσο, και δείγμα της απαράμιλλης ιαπωνικής αξιοπιστίας είναι το γεγονός πως σχεδόν 922.000 χλμ. μετά την πρώτη μιζιά, τη μετάδοση της κίνησης εκτελεί ακόμα ο εργοστασιακός συμπλέκτης!

Get it on Google Play Download on the App Store