Με κλήρωση πωλείται το Civic Type R Limited Edition!

Το Honda Civic Type R Limited Edition έχει αποδείξει πως δεν είναι απλά άλλη μία ειδική έκδοση. Ήδη έχει πάρει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για μπροστοκίνητο στη Suzuka, είναι το πιο γρήγορο Honda που έχει μετρηθεί στην Ιαπωνική πίστα και εποφθαλμιά να κάνει το ανάλογο νταμπλ στο Nurburgring (τόσο στη Suzuka, όσο και στο Nordschleiffe, αντίπαλος το Renault Megane R.S. Trophy-R).

Δείτε ακόμα: 0-290 χλμ./ώρα με Civic Type R Limited Edition (+video)

Αναμενόμενα, και με μια εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή 1.020 μονάδων, η ζήτηση είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από την προσφορά. Στην Ευρώπη διατέθηκαν 100 κομμάτια, έφυγαν σε λίγες μέρες. Στον Καναδά, επίσης 100, ξεπούλησαν διαδικτυακά μέσα σε 4 λεπτά.  Οι Η.Π.Α. είναι πιο τυχερές, με 600 (έχουν μείνει ελάχιστα). Η Αυστραλία, αντίθετα, από τις πιο «ριγμένες». Όλα κι όλα 19 θα διατεθούν, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με τη συρροή πελατών.

Διαβάστε επίσης: Ταχύτερο από Ferrari F40 το Honda Civic Type R!

Προκειμένου να αποφύγει τον καταιγισμό παραγγελιών και την αναπόφευκτη επιλογή των 19 πρώτων (ή αυτών που θα δώσουν τα περισσότερα, εκμεταλλευόμενοι τυχόν «καπέλα» από dealers), η κεντρική αντιπροσωπεία της Honda Αυστραλίας υιοθετεί μια απλή λύση: τα αυτοκίνητα θα πωληθούν μέσω κλήρωσης! Από 1 έως 31 Οκτωβρίου, όποιος ενδιαφέρεται για το Civic Type R Limited Edition στη χώρα των καγκουρό, θα μπαίνει στο site της εταιρίας, θα συμπληρώνει μια φόρμα με τα στοιχεία του και θα περιμένει. Αν ο αλγόριθμος της ψηφιακής κληρωτίδας τον επιλέξει, τότε θα ενημερωθεί και θα κληθεί να καταβάλει προκαταβολή 5.000 δολαρίων στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο Honda, υπογράφοντας παράλληλα συμβόλαιο.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Honda Civic Type R Limited Edition;

Να θυμίσουμε πως το βάρος είναι χαμηλότερο κατά 47 κιλά, αναθεωρημένο setup στην ανάρτηση, ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών της BBS (δείτε πώς κατασκευάζονται) και ελαστικά Michelin Cup 2. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πανίσχυρος 2.0 λτ. VTEC Turbo των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 5,7 δευτερόλεπτων και τελική 272 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Honda Civic Type R θα έχει 400 ίππους και 4κίνηση

Get it on Google Play Download on the App Store