Νέο ηλεκτρικό SUV Honda e:Ny1 με 204 άλογα

Παράλληλα με τα ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέα SUV Honda ZR-V και CR-V, η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο (μετά το Honda e), το e:Ny1. Το πρωτότυπο e:Ny1 είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2022, ενώ όπως βλέπουμε, το εικονιζόμενο παραγωγής κράτησε σχεδόν στο ακέραιο την εξωτερική του σχεδίαση.

Αρκετές διαφορές από το HR-V, ειδικά μέσα

Οι διαφορές μεταξύ HR-V και e:Ny1 εντοπίζονται στο ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω μέρος του αμαξώματος και κυρίως στη μάσκα. Επίσης, μια νέα γραμματοσειρά γράφει «Honda» στην πόρτα του χώρου αποσκευών, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό «Η» και είναι κάτι που θα εμφανίζεται στα μελλοντικά EV της μάρκας.

Στο εσωτερικό υπάρχει κάτι το εντελώς νέο για Honda και πρόκειται για τη μεγάλη κάθετη οθόνη αφής των 15,1 ιντσών. Σε αυτή ενσωματώνονται πολλές πληροφορίες για το αυτοκίνητο και διάφορες εφαρμογές. Νέος με τη σειρά του είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα διαθέτει μια απλή διάταξη με εύκολα προσβάσιμα κουμπιά, πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης και ασύρματη φόρτιση.

Με 204 ίππους και αυτονομία 412 χιλιόμετρα

Το νέο Honda e:Ny1 είναι χτισμένο στη νέα πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, με τον κινητήρα μπροστά και εστιάζει σε τρία βασικά χαρακτηριστικά: Ειδική δομή αμαξώματος υψηλής ακαμψίας, χαμηλό κέντρο βάρους και προσεκτική αεροδυναμική κάτω από το δάπεδο. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άνετη επιτάχυνση αλλά και επιβράδυνση. Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται μια μπαταρία ιόντων λιθίου 68,8kWh που προσφέρει έως και 412 χιλιόμετρα αυτονομία και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC που μπορεί να φτάσει από το 10 στο 80% σε μόλις 45 λεπτά.

Επιπλέον, ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία έχει εξασφαλίσει βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία – μέσω χρήσης χάλυβα υψηλής αντοχής στο 47% του αμαξώματος του e:Ny1. Μαζί με τη νέα πλατφόρμα και το κινητήριο σύνολο, συνδυάζονται για να προσφέρουν τις δυναμικές επιδόσεις, την εξαιρετική άνεση και τη φινέτσα που θα περιμένουν οι οδηγοί από το νέο EV της Honda.

Get it on Google Play Download on the App Store