Τι «κρύβεται» κάτω από το αμάξωμα του Honda e

Από το ρεύμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναμένεται να κατακλύσουν τις αγορές τα επόμενα χρόνια, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Honda, η οποία θα κάνει την είσοδό της με το Honda e.

Δείτε ακόμη: Στο βασικό εξοπλισμό του Honda e οι καθρέπτες – κάμερες

Το πρώτο όχημα της ιαπωνικής μάρκας βασισμένο στη νέα αποκλειστική πλατφόρμα EV, έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο το αστικό περιβάλλον και για να προσφέρει μια ευχάριστη οδήγηση. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και κεντρικά μέσα στο μεταξόνιο του αυτοκινήτου, παρέχοντας την ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για βέλτιστη σταθερότητα. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, επιτρέποντας ακρίβεια στο χειρισμό του τιμονιού ακόμα και κατά την πλήρη επιτάχυνση. Επιπλέον, το Honda e θα πατάει σε ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τμήματά της αποτελούνται από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 35,5 kWh είναι υδρόψυκτη και μπορεί να φορτιστεί είτε σε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) Τύπου 2 ή σε ταχυφορτιστή CCS2 DC, ή με ταχυφορτιστή CCS2 DC. Η αυτονομία της ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, ενώ το 80% μπορεί να φορτιστεί σε 30 λεπτά. η φίσα φόρτισης του Honda e είναι ενσωματωμένη στο καπό, με φωτισμό LED ορατό μέσα από ένα διαφανές πάνελ – πολύ πρακτικό για τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να βλέπει τη φίσα και να παρακολουθεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Η φίσα βρίσκεται σε θέση εύκολης πρόσβασης από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου ή από το πλάι. Ενδείξεις στις δύο οθόνες αφής μέσα στο αυτοκίνητο απεικονίζουν το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ το γραφικό του συστήματος μετάδοσης κίνησης απεικονίζει την τρέχουσα ροή ενέργειας και την κατάσταση ανάκτησης και επαναφόρτισης.

Δείτε ακόμη: Τι είναι και πως δουλεύει το VTEC της Honda (+video)

H Honda έχει ήδη λάβει 31.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e και οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν κράτηση για παραγγελία προτεραιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία ή να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές μέσω των sites της Honda.

Get it on Google Play Download on the App Store