Απαράμιλλη τελειότητα το Hyundai Ioniq 6

Το δεύτερο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς Ioniq της Hyundai, το μεγάλο Ioniq 6, έχει εξελιχθεί και σχεδιαστεί για να προσφέρει απαράμιλλα χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα. Είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο, κάνει καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών, είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες και προσφέρει μεγάλη αυτονομία, που φτάνει μέχρι τα 614 χιλιόμετρα σε μεικτή χρήση.

Εντυπωσιακός σχεδιασμός με κορυφαία αεροδυναμική

Το Hyundai Ioniq 6 είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο Prophecy και το μόνο σίγουρο είναι ότι τραβάει έντονα τα βλέμματα πάνω του, από όποια πλευρά και να περιεργαστεί κανείς το πληθωρικό του αμάξωμα με το μήκος των 4.855 χιλιοστών. Χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και μια αεροδυναμική γραμμή, την οποία οι σχεδιαστές της Hyundai περιγράφουν ως Συναισθηματική Απόδοση (Emotional Efficiency). Το Ioniq 6 με το σφηνοειδές προφίλ και την κυρτή γραμμή οροφής καταλήγει σε μια ελλειπτική αεροτομή, θυμίζοντας σπορ κατασκευές. Πρόσθετα, η πίσω παραμετρική φωτεινή λωρίδα τεχνολογίας Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) προσφέρει μια εντυπωσιακή υπογραφή όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Επειδή όμως το Ioniq 6 είναι μελετημένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια, έχει έναν από τους πιο χαμηλούς αεροδυναμικούς συντελεστές στην αυτοκινητοβιομηχανία, μόλις 0,21. Επίσης, το Ioniq 6 ενσωματώνει πάνω από 700 παραμετρικά Pixel, όπως είναι στους προβολείς, στα πίσω φώτα και σε άλλα λιγότερο ορατά σημεία εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Διαστάσεις
Μήκος: 4.855 χλστ.
Πλάτος: 1.880 χλστ.
Ύψος: 1.495 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.950 χλστ.
Απόσταση από το έδαφος: 141 χλστ.
Χώρος αποσκευών: 401 λτ.

Εσωτερικό βγαλμένο από το μέλλον

Ένα κορυφαίο αυτοκίνητο όπως είναι το Ioniq 6 δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στο εσωτερικό του. Τα πρώτα στοιχεία που εντυπωσιάζουν όποιον εισέλθει σε αυτό, είναι οι οθόνες στα άκρα του ταμπλό που μεταφέρουν εικόνα από τους ψηφιακούς πλευρικούς καθρέφτες. Την ψηφιακότητα τονίζουν με την σειρά τους οι δύο οθόνες των 12,3 ιντσών, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων. Το Ioniq 6 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που μπορεί να ενημερωθεί πλήρως μέσω ενημερώσεων λογισμικού Over-the-Air (OTA). Παράλληλα, η κεντρική κονσόλα τύπου γέφυρας εξασφαλίζει πρακτικούς και μεγάλους χώρους αποθήκευσης.

Για την κατασκευή του εσωτερικού, η Hyundai έχει κάνει εκτεταμένη χρήση από βιώσιμα υλικά και βαφές. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το Ioniq 6 περιλαμβάνει στα καθίσματα δέρμα οικολογικής επεξεργασίας και ανακυκλωμένο ύφασμα PET, βιολογικό δέρμα στο ταμπλό, βιολογικό ύφασμα PET στην οροφή, βιολογική βαφή που προέρχεται από φυτικά έλαια στις πόρτες και μοκέτα από ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας -το τελευταίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε Ioniq.

Εντυπωσιακοί είναι και οι χώροι των επιβατών, χάρη και στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.950 χιλιοστών, σε συνδυασμό με το τελείως επίπεδο δάπεδο. Επιπλέον, τα προαιρετικά εμπρός καθίσματα «χαλάρωσης», τα οποία είναι περίπου 30% πιο λεπτά από εκείνα άλλων συμβατικών μοντέλων, εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση με την απλή ρύθμιση της γωνίας του καθίσματος. Για τις αποσκευές παρέχει 401 λίτρα, συν 45 λίτρα κάτω από το εμπρός καπό ή 14,5 λίτρα στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Απόδοση και επιδόσεις για κάθε οδηγό

Το Ioniq 6 διατίθεται με μια σειρά εκδόσεων συστημάτων μετάδοσης για να ταιριάζει στις ανάγκες κινητικότητας κάθε πελάτη, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Η μπαταρία μεγάλης αυτονομίας των 77,4 kWh μπορεί να συνδυαστεί με δύο διατάξεις ηλεκτροκινητήρων: είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) είτε με τετρακίνηση (AWD). Η κορυφαία έκδοση διπλού κινητήρα είναι μια AWD με συνδυασμένη ισχύ 325 ίππων και 605 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Στην έκδοση με πίσω κίνηση και μονό ηλεκτροκινητήρα 228 ίππων, συνδυάζεται πάλι με μπαταρία 77,4 kWh. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η μπαταρία των 53 kWh στην έκδοση με πίσω κίνηση και ισχύ 151 ίππων (βλ. παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά). Το Ioniq 6 διαθέτει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, από μόλις 13,9 kWh/100 χλμ., γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά αυτοκίνητα στην αγορά. Συν του ότι η μέγιστη αυτονομία με μία μόνο φόρτιση φτάνει μέχρι τα 614 χιλιόμετρα ή 777 χιλιόμετρα σε αστική κίνηση.

Η πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 6 μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400 V και 800 V. Με φορτιστή 350 kW, το Ioniq 6 μπορεί να φορτίσει από το 10 έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά και να επιτύχει αυτονομία 351 χιλιομέτρων με φόρτιση 15 λεπτών. Ακόμα παρέχει τη λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) που επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ ή εξοπλισμό κάμπινγκ χρησιμοποιώντας την μπαταρία του αυτοκινήτου, παρέχοντας ισχύ έως και 3,6 kW.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Μπαταρία (kWh) 53 77,4 77,4
Ισχύς (PS) 151 228 325
Ροπή (Nm) 350 350 605
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,8 7,4 5,1
Τελ. Ταχ. (χλμ./ώρα) 185 185 185
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 13,9 14,3 15,1
Αυτονομία (χλμ.) 429 614 583
Βάρος (κιλά) 1.850 1.985 2.095

Για άνετα ταξίδια αλλά και για στροφές

Το Ioniq 6 είναι το δεύτερο μοντέλο της Hyundai που εξοπλίζεται με την παγκόσμια πλατφόρμα του Hyundai Motor Group Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Σχεδιασμένη αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η E-GMP μειώνει την πολυπλοκότητα μέσω της αρθρωτής διαμόρφωσης και της τυποποίησης.

Την ίδια στιγμή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πολύ καλά οδηγικά χαρακτηριστικά στις στροφές και σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες. Αυτό οφείλεται στη βέλτιστη κατανομή βάρους στους δύο άξονες, ενός σχεδιασμού που επιτρέπει χαμηλό κέντρο βάρους χάρη στη χαμηλή τοποθέτηση της μπαταρίας και στη χρήση ηλεκτρικών μοτέρ στις θέσεις που μέχρι τώρα βρίσκονταν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μια διάταξη πίσω ανάρτησης πέντε συνδέσμων, βελτιώνει περεταίρω την άνεση και τη σταθερότητα. Η πολύ ενισχυμένη και στιβαρή πλατφόρμα εξασφαλίζει την ασφάλεια και της μπαταρίας μέσω μιας δομής από χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πιο δυναμικό και μόνο τούρμπο το νέο Hyundai i20
Πιο δυναμικό και μόνο τούρμπο το νέο Hyundai i20
Νέο Hyundai Exter με τιμή κάτω από 7.000 ευρώ!
Νέο Hyundai Exter με τιμή κάτω από 7.000 ευρώ!
Hyundai Ioniq 5 N με σκασίματα εξάτμισης! (+video)
Hyundai Ioniq 5 N με σκασίματα εξάτμισης! (+video)
Κοντοζυγώνει το ανατρεπτικό νέο Hyundai Kona
Κοντοζυγώνει το ανατρεπτικό νέο Hyundai Kona
Νέο μίνι SUV Hyundai Exter
Νέο μίνι SUV Hyundai Exter
«Στάζει» επιθετικότητα το νέο Hyundai Elantra N
«Στάζει» επιθετικότητα το νέο Hyundai Elantra N
Κινητήρες και επιδόσεις του νέου Hyundai Kona
Κινητήρες και επιδόσεις του νέου Hyundai Kona
Νέο και «βασιλικό» Hyundai Mufasa
Νέο και «βασιλικό» Hyundai Mufasa
Οι κινητήρες του ανανεωμένου Hyundai i10
Οι κινητήρες του ανανεωμένου Hyundai i10
Οι τιμές του νέου Toyota Prius στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το νέο Mazda2 σε τιμές που συμφέρουν
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πάτησαν Ελλάδα οι νέες BMW Σειρά 5 & i5 (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των νέων Citroen C4 X και ë-C4 X
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το ηλεκτρικό Nissan Townstar Combi (+τιμή)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το νέο DS 3. Δείτε τις τιμές του
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW ID.3 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Διαθέσιμο το αναβαθμισμένο Mazda MX-5
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ο τιμοκατάλογος του νέου VW Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ανανεωμένο Mazda CX-5 σε τιμή έκπληξη
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του νέου Volkswagen Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store