Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Santa Fe (+video)

Το ότι η Hyundai θα παρουσίαζε το νέο Santa Fe ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς όσοι μας παρακολουθείτε θα έχετε δει τόσο τα σκίτσα του όσο και τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη του νέου Peugeot 508

Αυτή τη φορά όμως, ήρθε η ώρα να δούμε με κάθε επισημότητα το νέο SUV της κορεάτικης μάρκας, σε επίσημες εικόνες και video αλλά και να μάθουμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το νέο Hyundai Santa Fe, τέταρτης γενιάς λοιπόν, θα είναι ένα πενταθέσιο SUV το οποίο θα το γνωρίσουμε και σε 7θέσια έκδοση η οποία θα ονομάζεται Santa Fe XL, ενώ είναι επιβεβαιωμένο πως σε εξέλιξη βρίσκεται και μία έκδοσή του με οκταθέσιο εσωτερικό και εντελώς διαφορετική ονομασία.

Η νέα γενιά του Santa Fe είναι πλήρως ανασχεδιασμένη, με το εμπρός μέρος να εντυπωσιάζει με το φιλέτο χρωμίου, τα λεπτά φώτα και την μεγάλη μάσκα, ενώ το αμάξωμα διακρίνεται για τις έντονες νευρώσεις του.

Το συνολικό μήκος του νέου Hyundai Santa Fe είναι αυξημένο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά στα 4.770 χλστ., το πλάτος του αγγίζει τα 1.890 χλστ. και το ύψος του είναι στα 1.680 χλστ. με το μεταξόνιό του να ανέρχεται στα 2.765 χλστ.

Ο χώρος αποσκευών της πενταθέσιας έκδοσης είναι στα 625 λίτρα, ενώ αυτός της 7θέσιας έκδοσης είναι 130 λίτρα (με την αναδίπλωση της τρίτης σειράς φυσικά αυξάνεται δραματικά).

Ολοκαίνουργια είναι φυσικά και η σχεδίαση της καμπίνας του νέου Hyundai Santa Fe, καθώς έχουμε νέες γραμμές σε ταμπλό και πάνελ θυρών, νέα καθίσματα, νέα επιλογή υλικών και φυσικά εξοπλισμό ο οποίος είναι σύμφωνος με τις προσταγές της εποχής.

Αρχικά το νέο Hyundai Santa Fe θα διατίθεται με τρεις διαφορετικές επιλογές κινητήρων. Έναν 2.0 λτ. βενζίνης με 235 ίππους (τούρμπο), έναν 2.4 λτ. επίσης βενζίνης με 185 ίππους και έναν πετρελαιοκινητήρα 2.2 λτ. με 200 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η τετρακίνησή του προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας. Αργότερα, θα ακολουθήσει και υβριδική έκδοσή του.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ford Edge με νέο ντίζελ κινητήρα EcoBlue

Το νέο Hyundai Santa Fe θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store