Μετράει τα άστρα το νέο Hyundai Stargazer

Τα πολυμορφικά μπορεί να έχουν περιθωριοποιηθεί στην αγορά, όμως η Hyundai δεν παύει να πιστεύει σε αυτά. Μετά το «διαστημικό» Staria, οι Κορεάτες παρουσιάζουν ένα ακόμα φουτουριστικό MPV: το Stargazer.

Ο μικρός αδερφός του Staria εμπνέεται σχεδιαστικά από εκείνο, δανειζόμενο τα ενιαία φανάρια μπροστά. Στο προφίλ βλέπουμε πως υπάρχουν κανονικές πόρτες, αντί των συρόμενων στο έτερο MPV της Hyundai, ενώ πίσω συναντάμε μια διαρρύθμιση που θυμίζει αρκετά τα φωτιστικά σώματα – «μπούμεραννγ» του Bayon. Το μήκος του Stargazer περιορίζεται στα 4.460 χλστ., όντας πολύ μικρότερο από το Staria (5.253 χλστ. μήκος), όμως δεν το εμποδίζει από το να φιλοξενεί μέχρι 6 ή 7 επιβάτες.

Το εσωτερικό είναι πολύ πιο συμβατικό από τον εξωτερικό σχεδιασμό, με απλές γραμμές και την αξιοποίηση της χωροταξίας σε πρώτο πλάνο. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 4,2 ιντσών, η οθόνη των 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ο ambient φωτισμός αποτελούν τα σχεδιαστικά highlights. Οι τρεις σειρές καθισμάτων διαθέτουν τραπεζάκια με ενσωματωμένες ποτηροθήκες στις πλάτες τους, ενώ οι επιβάτες της δεύτερης σειράς έχουν πρόσβαση σε διπλές θύρες φόρτισης USB. Με όλα τα καθίσματα στη θέση τους η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 200 λίτρα, για να φτάσει στα 585 λίτρα στην 5θέσια διάταξη. Παρά το όνομα («Stargazer»), πάντως, καμία έκδοση δεν προσφέρεται με πανοραμική ηλιοροφή, ώστε να χαζεύουν οι επιβάτες τον έναστρο ουρανό.

Την κίνηση του Stargazer αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων, με απόδοση 115 ίππους και 145 Nm ροπής, σε συνεργασία με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT και αποκλειστικά μπροστοκίνητη διάταξη. Η βασική έκδοση περνάει την ισχύ στο δρόμο μέσω τροχών 185/65/R15, αλλά οι πλουσιότερες αναβαθμίζονται σε διάσταση 205/55/R16.

To μικρότερο MPV της Hyundai εξελίχθηκε για αγορές όπως της Ινδονησίας, όπου ξεκινά από τις 255.900 ρουπίες (περίπου 17.000 ευρώ) και φτάνει μέχρι τις στα 307.100 ρουπίες (γύρω στις 20.500 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store