Νέο Hyundai Accent και 1.5 T-GDi 160 PS

To Accent αποτέλεσε ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το οποίο για χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Όμως από την τρίτη γενιά και μετά δεν λανσαρίστηκε ποτέ ξανά στην Ευρώπη, λόγω της εισόδου του i30. Ωστόσο, το Hyundai Accent δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να διατίθεται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Έκτης γενιάς Accent με μήκος 4,5 μέτρα!

Το νέο, έκτης γενιάς Accent είναι γεγονός και παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην Ινδία, όπου διατίθεται με την ονομασία Verna. Σε σχέση με τον προκάτοχό του δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα εξωτερικά αλλά ούτε και στο εσωτερικό, αφού μοιάζει σαν ένα μικρότερο Elantra. Το οριζόντιο φως LED μπροστά (Horizon LED όπως και στο νέο Kona), τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά και οι ακμές στο πίσω άκρο, αποτελούν τα βασικά σχεδιαστικά του γνωρίσματα. Παράλληλα μεγάλωσε αισθητά σε μήκος και φτάνει τα 4.535 χλστ. (4.280 χλστ. το 3ης γενιάς), με πλάτος 1.765 χλστ., ύψος 1.475 χλστ. και μεταξόνιο 2.670 χλστ.

Πλουσιοπάροχο εσωτερικό

Πλήρως αλλαγμένο είναι και το εσωτερικό του, όπου κατά τα γνωστά πλέον πρότυπα κυριαρχούν οι οθόνες του πίνακα οργάνων και του infotainment των 8,0 ή 10,25 ιντσών. Με διαστάσεις αμαξώματος που είχαν παλαιότερα μεσαία αυτοκίνητα, το νέο Accent προσφέρει ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών 528 λίτρων. Στον εξοπλισμό και ανάλογα την έκδοση διατίθενται όλα τα γνωστά συστήματα όπως είναι αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα ελέγχου των τυφλών γωνιών, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων και όλοι γενικά οι αυτοματισμοί και η ηλεκτρικές ευκολίες.

Κινητήρες 1.5 λίτρων

Στην Ινδία το νέο Hyundai Verna (Accent) θα διατίθεται με δύο 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1.5 λτ. Στη βάση τοποθετείται ο ατμοσφαιρικός των 115 ίππων και 144 Nm ροπής συνδυασμένος με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο IVT (Intelligent Variable Transmission), το οποίο αποτελεί μια εξελιγμένη εκδοχή του CVT. Ο πιο ισχυρός 1.500άρης turbo αποδίδει 160 ίππους και 253 Nm ροπής, με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι DCT διπλού συμπλέκτη.

Σχετικά με τις τιμές του, αυτές ξεκινούν από 1.089.900 ρουπία Ινδίας, δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία είναι 12.233 ευρώ. Ενδεικτικά, το άμεσα ανταγωνιστικό του Skoda Slavia 1.0 TSI 116 PS, στοιχίζει από 1.129.000 ρουπία (12.672 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store