Πολυμορφικό από το μέλλον το νέο Hyundai Staria

Το είπε και το έκανε η Hyundai. Μια εβδομάδα μετά το teaser, παρουσίασε το νέο MPV Staria που μοιάζει να έχει έρθει από το μέλλον. Δεν πρόκειται για πρωτότυπο, όμως, αλλά για κανονικότατη έκδοση παραγωγής!

Οι Κορεάτες παρομοιάζουν το παρουσιαστικό του νέου τους μοντέλου με διαστημόπλοιο. Στο εμπρός μέρος κερδίζει όλα τα βλέμματα η ενιαία διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων, που αποτελούνται από μια λωρίδα LED. Στον προφυλακτήρα κυριαρχεί η κυψελοειδής εισαγωγή και τα επίσης LED φανάρια, ενώ πίσω συναντάμε την κλασική διαρρύθμιση των MPV (κάθετο μέρος και φανάρια), αλλά σε φουτουριστική εκτέλεση (Parametric Pixel ονομάζει . Το Staria διακρίνεται για τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος και φανερώνει το όραμα των Κορεατών, για την «πρόοδο προς όφελος της ανθρωπότητας» (Progress For Humanity το όνομα του project).

Η κορυφαία έκδοση Premium, όπως αυτή των φωτογραφιών, διακρίνεται για τα φώτα πορείας LED, την απαστράπτουσα μάσκα και τους 18άρηδες τροχούς, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μέχρι premium καθίσματα, που ανακλίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και παίρνουν «θέση χαλάρωσης», όπως αναφέρει η Hyundai.

Μιλώντας για το εσωτερικό του Staria, η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στην κορυφή του και αρκετά πίσω από το τιμόνι (προς βελτίωση της ορατότητας για τον οδηγό), μαζί με τις καθαρές γραμμές και τις πολλές θήκες για μικροαντικείμενα, κερδίζουν κάθε εντύπωση. Μέχρι 11 επιβάτες μπορούν να φιλοξενηθούν, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαρρύθμισης 9, 7, 5, ακόμα και μόνο 2 θέσεων.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη δεν γίνεται λόγος από πλευράς Hyundai, ωστόσο η παρουσίαση του νέου Kia Carnival προ ενός μηνός, μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να είναι. Κατά πάσα πιθανότητα το Staria βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τον ατμοσφαιρικόV6 3.5 Smartstream, των 294 ίππων και 355 Nm, κάτω από το καπό. Πλήρης τεχνική αποκάλυψη θα γίνει τους επόμενους μήνες, ωστόσο οι Κορεάτες από τώρα ξεκαθαρίζουν πως το Staria θα διατεθεί αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store