Νέο Kia Carnival με 11 θέσεις (+video)

Η Kia μας δείχνει πώς μπορεί να χωρέσει ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα στο νέο Carnival, που είναι το μοναδικό πολυμορφικό στον κόσμο με δυνατότητα μεταφοράς 11 ατόμων!

Το κορεατικό MPV βρίσκεται στην 4η γενιά του, όντας στην αγορά από το 1998. Στις Η.Π.Α., που είναι και η μεγαλύτερη αγορά του, ονομαζόταν Sedona μέχρι πρόσφατα, όμως πλέον το «Carnival» θα είναι η παγκόσμια ονομασία του. Οι διαστάσεις δεν ξεφεύγουν από τα στάνταρ της κατηγορίας για τα μεγάλα πολυμορφικά, με το μήκος  να φτάνει τα 5.155 χλστ. και το μεταξόνιο τα 3.090 χλστ. Η Kia όμως, έχει καταφέρει να απομυζήσει και το τελευταίο εκατοστό του διαθέσιμου χώρου στο εσωτερικό, προσφέροντας 11θέσια διάταξη!

Μέχρι την 3η σειρά καθισμάτων, όλα βαίνουν φυσιολογικά: οδηγός-συνοδηγός, δεύτερη σειρά για 3 επιβάτες κι άλλη μία, επίσης για 3 άτομα. Εκεί που οι Κορεάτες «βγάζουν από τη μύγα ξίγκι», είναι στην 4η σειρά. Ουσιαστικά είναι ένας μίνι πάγκος, που ανακλίνεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, ακουμπάει στην πόρτα και αφήνει ελάχιστο χώρο για τα πόδια. Πρακτικά, η 4η σειρά είναι κατάλληλη μόνο για μικρά παιδιά. Αν υπάρχει καλή διάθεση πάντως, η μεταφορική δυνατότητα φτάνει μέχρι τους 11 επιβάτες.  Χώρος αποσκευών με όλα τα καθίσματα στη θέση τους δεν υπάρχει, αλλά με 3 σειρές (8 άτομα) φτάνει τα 627 λίτρα. Σε 5θέσια διάταξη, το πορτμπαγκάζ εκτινάσσεται στα 2.785 λίτρα!

Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του Carnival θα μπορούσε άνετα να ταιριάζει σε Transformer. Τα καθίσματα της μεσαίας και πίσω σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν/μετακινηθούν/αφαιρεθούν/περιστραφούν, προσφέροντας οποιαδήποτε διαμόρφωση ζητήσει κανείς. Από κανονικό 8θέσιο, σε 6θέσιο, σε 6θέσιο «συνεδριακό» με τα καθίσματα αντικριστά, σε 4θέσιο με τα καθίσματα σε ρόλο ανάκλιντρου και ούτω καθεξής. Πολυμορφικό, όνομα και πράγμα.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V6 3.5 λίτρων, της σειράς Smartstream. Οι 294 ίπποι στις 6.400 σ.α.λ. και τα 355 Nm στις 5.200 σ.α.λ. μεταφέρονται στους εμπρούς τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, έχοντας να κινήσουν 2.045 κιλά. Βέβαια, αν το Carnival φορτωθεί με 11 άτομα το βάρος πηγαίνει πολύ παραπάνω. Δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το εσωτερικό του Carnival κατά το δοκούν, στο επιμορφωτικό video της Kia.

Get it on Google Play Download on the App Store