Προ των πυλών το νέο Hyundai Kona N

Το πρώτο υψηλών επιδόσεων SUV της Hyundai, το Kona N παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρο (έστω και με καμουφλάζ), ενώ ανακοινώνονται και οι πρώτες τεχνικές του προδιαγραφές.

Μαζί με το i30 Ν που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2017 και ανανεώθηκε το 2020 και το i20 Ν που παρουσιάστηκε το 2020, η Hyundai ενισχύει την σπορ οικογένεια «N» με το Kona N, το οποίο υπόσχεται έντονες οδηγικές συγκινήσεις. Από πλευράς κινητήρα, τελικά δεν θα έχει τον 1.6 λτ. T-GDi των 204 ίππων του i20 Ν, αλλά τον πιο ισχυρό 2.0 λτ. T-GDi, συνδυασμένο με το 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, γνωστό ως N DCT. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο το ανανεωμένο i30 Ν με αυτό το μηχανικό σύνολο αποδίδει 250 ίππους στην πρώτη έκδοση ή 280 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση Performance, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα.

Στον εξοπλισμό του Kona N θα περιλαμβάνονται -εκτός άλλων- το Launch Control, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ήχο που βγαίνει από τις δύο μεγάλης διαμέτρου στρογγυλές εξατμίσεις. Παράλληλα, θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του Kona N, όπως τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι πιο σπορ σχεδιασμού προφυλακτήρες, οι μεγάλης διαμέτρου ζάντες και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store